Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic. Austria intră de duminică în zona roșie

Austria, una dintre destinațiile preferate ale românilor pentru sporturile de iarnă, va intra de duminică în zona roșie a listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat, a decis Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Au mai intrat în zona roșie, printre altele, Croația, Letonia și Bosnia Herțegovina.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi noua listă a țărilor de risc epidemiologic ridicat în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

Astfel, în zona roșie au intrat: Croația, Letonia, Austria, Bosnia Herțegovina, Noua Caledonie, Gibraltar, Saint Vincent și Grenadine și Curacao.

În zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței, Grecia, Cipru, Norvegia, Liechtenstein, Kazahstan, Azerbaidjan, Jamaica, Fiji, Sri Lanka, Jersey și Anguilla, iar din zona verde, în urma creșterii incidenței, România, Slovacia, Luxemburg, Groenlanda, Canada, Singapore și Sao Tome și Principe.

De asemenea, în zona verde au intrat Portugalia, Islanda, Japonia, Monaco, Liban, Irak, Eswatini, Timorul de Est și Insulele Virgine Britanice.

Noua listă va intra în vigoare duminică la miezul nopții.

Potrivit deciziei CNSU, a fost crescută vârsta de la care sunt exceptați de la măsura carantinării și obligativității prezentării unui test RT-PCR copiii de la 6 la 12 ani.

Potrivit unei decizii din luna iulie a CNSU, în zona verde sunt incluse regiuni unde rata cumulate de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5, în zona galbenă regiuni cu rata cuprinsă înte 1,5 și 3, iar în zona roșie cele în care incidența depășește sau este egală cu 3.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine