PREMIERĂ: Cupa Mondială la sărituri cu schiurile în România

campionat_mondila
http://brasov.sportlocal.ro/

România va organiza, pe 1 şi 2 martie, o etapă de Cupa Mondială la sărituri cu echiurile. Aceasta este prima etapă de Cupă Mondială desfăşurată în România. Evenimentul va avea loc la Râşnov şi este destinat fetelor. Mai mult, ţara noastră va avea şi ea o reprezentantă: Dana Haralambie, în vârstă de numai 16 ani.

La această etapă de Cupă Mondială la sărituri cu schiurile vor participa şi unele dintre sportivele care au luat medalii la Olimpiada de la Soci. Întrecerile vor începe în data de 1 martie, la ora 14.00, cu câte o săritură de probă pentru fiecare concurentă. La ora 15 va avea loc competiţia, iar aceasta va fi urmată de ceremonia de premiere. Pe 2 martie va avea loc o nouă întrecere, cu runda de calificări la ora 13.15. La 14.30 va avea loc întrecerea de sărituri şi după aceea vor fi acordate permiile. Intrarea este liberă.

  • 1 martie | 14.00 săritura de probă | 15.00 competiţie şi premiere
  • 2 martie | 13.15 calificări | 14.30 competiţie şi premiere

România va fi reprezentată la această competiţie de către Dana Haralambie. În vârstă de numai 16 ani, aceasta este antrenată de către Florin Spulber. La Râşnov a fost construit în urmă cu numai câţiva ani un complex modern de sărituri cu schiurile. Aici sunt 4 rampe, cu înălţimea de 18, 35, 71 şi 100 de metri.

Etapa de Cupă Mondială se va desfăşura pe trambulină mare. Aceasta intră în categoria trambulinelor olimpice, care sunt de trei dimensiuni: 100, 140 şi 240 de metri. Recordul mondial la sărituri cu schiurile este de 246,5 metri. Conducerea Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS) a acordat României acest drept în vara anului trecut, în cadrul Adunării Generale care a avut loc la Dubrovnik, în Croaţia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *