Winter Tour și reîntâlnirea cu muntele, la Transalpina. Next stop: Buscat

Winter Tour la Transalpina. Winter Players Unite!
E greu să stai departe de munte, atunci când muntele face parte din ființa ta. Anul acesta, toate păreau potrivnice unui nou sezon Winter Tour, dar muntele te cheamă spre el cu șoapte de care nu poți să scapi. Reîntâlnirea cu muntele a avut loc la Transalpina, iar în momentul în care am început să urcăm spre vârf am simțit că ne-am întors acasă.

E greu să stai departe de munte, atunci când muntele face parte din ființa ta. Anul acesta, toate păreau potrivnice unui nou sezon Winter Tour, cu schimbări de calendar la alte mari evenimente în care gașca e implicată și tot mai fragila predictibilitate a vremii. Dar muntele te cheamă spre el cu șoapte de care nu poți să scapi, așa că iată-ne într-o nouă caravană/aventură Winter Tour, mai mică, dar la fel de vrednică. Reîntâlnirea cu muntele a avut loc la Transalpina, weekendul trecut, un final de săptămână cu zile absolut superbe, pline de soare și zâmbete. În momentul în care am intrat în gondolă și am început să urcăm spre vârf am simțit că ne-am întors acasă.

Winter Tour Transalpina

Domeniul schiabil Transalpina-Voineasa e tare drag sufletelor noastre și nu are cum să fie altfel, cu peisajele superbe, pârtiile bune și oamenii frumoși. 17-18 februarie a fost weekendul ce a deschis această ediție mai mult de primăvară a Winter Tour. L-am petrecut la stația intermediară împreună cu prietenii de la Fischer România. Noi am adus distracția, ei au adus concursuri palpitante și adrenalină, la Vâlcea County Cup – Centenary Edition. A fost o competiție cu mai multe probe: slalom uriaș, slalom paralel și competiție de snowboard. Le-am făcut galerie participanților, am vorbit vrute și nevrute la microfon prin Dragoș Stan, vocea oficială a Winter Tour. Am vorbit chiar și la TV. Dragoș și Tibi au comentat în direct la Eurosport România competiția, dar și ”competiția” la distracție de la lounge-ul Winter Tour.

Am provocat oamenii la Marea Bulgăreală cu ”premiu”, la poze cool de munte postate pe social media pentru recompense de la bar, dar overall a fost un weekend în care ne-am permis să ne relaxăm și să ne bucurăm cu adevărat de munte și de revederea cu oamenii dragi. În echipamentele mișto de la Northfinder. Cu speranța că iarna și zăpada vor mai sta cu noi, ne continuăm călătoria la Buscat, lângă casă, în județul Cluj.

Iubitori ai zăpezii, uniți-vă!

A 11-a ediție Winter Tour are loc între 17 februarie și 10 martie 2023, timp de 4 weekenduri, pe 4 pârtii din România. Deși inițial, anul 2024 a fost gândit ca un an sabatic, în care Winter Tour să ia o pauză, timp în care organizatorii să regândească întregul concept după care a funcționat în ultimii 10 ani, caravana distracției a revenit pe pârtiile din România cu o mini-ediție, formată sub sloganul ”Winter players unite!”.

Dacă vremea e prietenoasă și va fi zăpadă, programul Winter Tour 12 cuprinde:

  1. Transalpina: 17 – 18 februarie (alături de Fischer Romania)
  2. Buscat: 24 – 25 februarie
  3. Borșa: 2 – 3 martie
  4. Cavnic: 9 – 10 martie

Schiorii și snowboarderii prezenți pe pârtie vor putea participa la concursuri cu premii, dar și multe alte provocări de iarnă, se vor bucura de glume, muzică, voie bună și apres-ski party în după-amiezele de sâmbătă. Vor fi prezenți și prietenii de la BAR BOX, care pun la dispoziție băuturi menite să îi încălzească pe iubitorii de iarnă, indiferent dacă sunt calde sau reci. Accesul la toate activitățile Winter Tour este gratuit.

Winter Tour

Winter Tour – cel mai vechi eveniment de iarnă din România

Winter Tour este cel mai vechi eveniment de iarnă din România, ajuns anul acesta la cea de-a 11-a ediție. S-a născut din dorința unor pasionați de munte de a promova pârtiile din România și de a aduce oamenii mai aproape de sporturile de iarnă și de natură. A devenit repede un eveniment de anvergură pe pârtiile de schi, marcând parteneriate cu cele mai frumoase stațiuni de iarnă din țară. An de an, în fiecare weekend, din ianuarie până în martie, gașca Winter Tour se află pe o altă pârtie din România, cu jocuri de iarnă, distracție, muzică, lecții de schi gratuite și concursuri. Ediția din 2023 a fost aniversară, a 10-a, așa că a fost sărbătorită prin celebrarea celor 10 pârtii pe care am ajuns, prin câte o bandană personalizată cu fotografia munților respectivi și numele pârtiei. Bandanele din colecția ”Poartă munții dragi la gât” au fost oferite ca premii la concursurile de pe pârtie.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine