Casca Salomon Pioneer Visor

Primul lucru pe care l-am remarcat la casca Salomon Pioneer Visor a fost design-ul. Casca e de-a dreptul frumoasă. Și e și suficient de discretă să o poată purta și cei care preferă un low-profile. Nici viziera nu e supradimensionată, nu iese în evidență cum se întâmplă la alte căști cu viziera integrată. 

Al doilea lucru a fost confortul. E ușoară, e confortabilă, se ajustează rapid la formă și dimensiunile capului și, mai ales, viziera se adaptează perfect la forma feței, indiferent cine o poartă. Am testat-o mai mulți, femei și bărbați și viziera a închis perfect la fiecare dintre noi, chiar dacă în prima zi de test am avut parte de temperaturi de minus 21 de grade. A doua zi a fost ceva mai cald, dar a fost viscol și vreme rea. Nici în acele condiții nu a intrat aerul rece în zona ochilor, nici pe dedesubt, nici din lateral.

Lentila este, de asemenea, deosebită. În primul rând îți asigura un unghi de vedere super-larg, de 150 de grade, mai larg decât îți poate oferi majoritatea ochelarilor de schi de pe piață. În al doilea rând, deși este de culoare închisă, în spiritul designului discret despre care am vorbit la început, am putut vedea decent suprafața pârtiei chiar pe viscol și flat-light. În soare și la altitudine, a fost, bineînțeles, perfect. Într-adevăr, am observat o ușoară aburire în partea de sus a vizierei la urcarea cu telescaunul, dar aceasta a dispărut de fiecare dată în primele secunde ale coborârii.

Și, dacă tot vorbim de confort, aș remarca și sistemul de aerisire, poate cel mai eficient pe care l-am experimentat la o cască. Cu clapete mari, ușor de folosit cu mănușile pe mâini, acest sistem de aerisire mi-a asigurat confortul chiar dacă am avut parte, într-una din zilele de test, de diferențe semnificative de temperatură. În timp ce jos, la baza pârtiilor, se înregistrau plus 2 grade și era soare, sus, la punctul terminus al telescaunului era viscol și multe grade sub zero. Cum spuneam, sistemul performant de ventilație m-a ajutat să-mi păstrez căldură capului sus, în viscol și să elimin căldura în exces, jos, la temperaturi pozitive, soare și efort intens.

În concluzie, casca Salomon Pioneer Visor este un must-have pentru oricine, în special pentru cei care poartă ochelari de vedere.

Caracteristici:

 • Construcție In-Mold – cască este formată din două straturi, un înveliș subțire dintr-un plastic dur la exterior și spumă la interior, turnate împreună;
 • Tehnologie EPS 4D -maximizează absorbția de energie și va protejează mai eficient capul împotriva șocurilor oblice și verticale;
 • Tehnologie AdvancedSkin ActiveDry;
 • Integrated Custom Dial;
 • Vizorul detașabil care se poate ajusta perfect pe orice formă a fetei, indiferent dacă purtați ochelari de vedere;
 • Vizor: 100% UV cut;
 • Urechi: 3D Sound System Earpads;
 • Compatibilă cu căști audio;
 • Active Ventilation – Sistem de ventilație ce permite ajustarea fluxului de aer în funcție de temperatura de afară, nevoile tale sau intensitatea efortului;
 • Carcasa ușoară, interior EPS – maximizează confortul și protecția;
 • Norme: Alpine CE-EN1077/ASTM F-2040;
 • Greutate: 440 g.

Scris de: Andrei Huțanu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine