Bruno Bouchard: Copiii progresează la schi prin intermediul poveştilor

schi_Bruno_Bouchard
Bruno Bouchard

Bruno Bouchard conduce reprezentanţa din Villeneuve a celei mai mari şcoli de schi din Franţa, Şcoala Franceză de Schi. El a povestit pentru ediţia tipărită a Skipass Magazine cum se desfăşoară cursurile, cine sunt cursanţii, care sunt provocările şi în ce direcţie merg şcolile de schi din Franţa.

Ce poţi să ne spui despre şcoala Franceză de Schi?

Bruno Bouchard: Şcoala Franceză de Schi (ESF) este cea mai mare şcoală de schi din Franţa. Este câte o şcoală de schi ESF în fiecare loc unde se schiază. Sunt în total 17.000 de profesori în toate şcolile noastre.

Pentru ce îi pregătiţi pe cursanţi? Sunt cursuri şi de off-piste, free-ride?

Bruno Bouchard: Noi propunem de toate. Avem „Grădina copiilor” pentru cei mai mici, pentru adolescenţi avem tabere de competiţii cu antrenori speciali foarte buni. Avem totodată o categorie specială pentru copii şi adolescenţi cu un nivel ridicat. Nu ştiu exact ce vor să facă, aşa că îi pregătim şi pentru competiţii la un nivel ridicat, încercăm să le arătăm din toate câte ceva, şi free-ride şi off-piste. Pregătim oamenii şi pentru off-piste, îi zicem aşa pentru că francezii sunt puţin speriaţi de termenul free-ride, se gândesc la salturi mari de pe stânci mari, aşa că îi zicem off-piste, este mai accesibil. Avem multe feluri de a preda, o zi, într-un loc, facem off-piste, o zi în alt loc facem schi de tură. Avem şi oferte de vacanţă de o săptămâna în fiecare zi alt loc, alt stil. Se schiază şi seara pentru ca oamenii să înveţe introspecţia şi să fie mai concentraţi. Se predă şi schiul normal şi schiul de tură, tehnicile clasice dar şi cele noi.

Care sunt cei mai tineri elevi?

Bruno Bouchard: Începem instruirea de la 2 ani şi jumătate, aşadar cu copii foarte mici.

Cum îi faceţi să fie atenţi?

Bruno Bouchard: Avem un loc mare unde lucrăm cu copii, se numeşte „Grădina copiilor”, avem aici o jucărie în formă de avion şi folosim animale pentru a crea o poveste, iar copiii învaţă în cadrul poveştii, îşi imaginează lucruri, simt mai bine procesul de învăţare.

Care este cel mai bătrân elev?

Bruno Bouchard: Nu există limita de vârstă. Avem un scaun special, un scaun cu schiuri în loc de roţi pentru persoanele foarte în vârstă şi îi putem plimbă pe pârtie cu el. Nu există limite.

Ce faceţi în timpul verii?

Bruno Bouchard: Este primul an când sunt manager aici. Vara aceasta am folosit-o pentru a face pregătiri, totul este nou pentru mine. Am lucrat la Salvamont dar mi-am dat demisia. Vreau să construiesc o cabană aici, am o casă în munte de la familia mea şi o să fac un loc unde lumea poate să vină să mănânce, să doarmă, atât vara, cât şi iarna, aceasta va fi poate următoarea mea slujbă.

Aveţi mulţi instructori din alte ţări?

Bruno Bouchard: Foarte puţini. Cred totuşi că ar fi bine să avem mai mulţi oameni care vorbesc alte limbi. Cred că ar fi bine pentru alţii să vină în Franţa să îşi pregătească examenele pentru a deveni instructori.

Vă concentraţi pe pregătirea copiilor?

Bruno Bouchard: Cred că suntem obligaţi să facem asta, pentru că cei mai mulţi elevi sunt copii. Dar cred că ar fi bine să atragem mai mulţi adulţi pentru că ar duce şi la creşterea turismului, dar ar fi folositor şi pentru dezvoltarea şcolii. Cred că pierdem adulţii pentru că nu propunem destule programe. încerc să propun diverse moduri de a schia pentru a capta atenţia mai multor categorii de clienţi. Eu schiez în fiecare zi şi îmi place să descopăr locuri noi, senzaţii noi şi asta vreau să le propun şi clienţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *