Apre-ski la superlativ în Serre Chevalier

apres-ski_franta
apres ski, franta

Serre Chevalier este unul din cele mai întinse domenii unde se poate merge la snowboarding sau schi în Franţa. Staţiunea se situează între 1.200 şi 2.800 de metri altitudine şi însumează nu mai puţin de 250 de kilometri de pârtie pentru toate categoriile de snowboarderi sau schiori.

La o aşa ofertă de schi trebuie să ai parte şi de apre-ski pe măsură. Iar la Serre Chevalier chiar asta se întâmplă: apre-ski la superlativ.

Spa şi relaxare

Cu piscine încălzite până la 44 de grade celsius cu pietre aromate, fier şi apă sulfuroasă, Espace Grand Bains oferă locul ideal de apre-ski după o zi pe pârtie. Locul adună nu mai puţin de 4500 m2 dedicaţi exclusiv activităţilor de beauty, health şi welness. Te poţi răsfaţă în 300 m2 de piscine atât indoor cât şi outdoor, jacuzzi-uri, zone de underwater massage şi cele trei Roman areas (zonă dedicată adulţilor), alături de Espace Institut Beaute-Sante, ce oferă o gamă variată de tratamente personalizate, cum ar fi hidroterapia sau water massage. 15 minute într-o astfel de piscină nu doar că îţi relaxează corpul dar te şi pregătesc pentru alte tratamente inedite. Noutatea în materie de apre-ski a acestui sezon a fost hidromasajul şi exfolierea cu extract din floare de colţ. Dacă tratamentele din interiorul centrului nu au fost de ajuns, la ieşire va aşteaptă un magazin dedicat produselor pe bază de apă şi altor obiecte pentru înfrumuseţare şi tratament.

Apre-ski

Terrasse des Grands Bains oferă şi un loc unde puteţi servi ceva de mâncare în ton cu specificul locului. Tot în afara pistei se mai poate petrece timp de calitate la locurile de construcţie, organizate în fiecare săptămână atât pentru tineri, cât şi pentru bătrâni. Mii de bucăţi de lemn sunt disponibile pentru cei care vor să construiască animale, case, castele etc.

Gastronomie şi distracţie

Arta de a trăi în Valea Serre Chevalier include bineînţeles şi gastronomia, pentru că ne aflăm totuşi în Franţa. Minunile încep de pe pârtie, unde deşi mai puţine decât în Austria, restaurantele şi apres-ski-urile oferă desfătări culinare cum numai aici găseşti. Există şi zone destinate relaxării, pe marginea pârtiei, cu băncuţe de stat la soare, unde asculţi muzică sau poţi gusta un grătar. Şi pe pârtie, dar majoritatea în vale, peste 100 de restaurante oferă câte ceva pentru toate gusturile. Aş fi vrut să trec prin toate cele 100 dar, cum nu am reuşit, recomand cu căldură Lupul Alb, unde bucătăria rafinată şi inventivă porneşte de la preparate locale şi reinventează bucăţele şi se deschide spre vinurile franţuzeşti, iar focul şemineului îndeamnă la poveşti de apre-ski. Dacă mergeţi la „Le Valentin” vineri seara veţi fi serviţi în costume de pe vremea lui Vauban sau veţi experimenta seri cu tematică medievală cu cină la lumina lumânării în care se serveşte diverse cărnuri prăjite la foc de lemne. Melcii şi brânzeturile au o savoare specială la „Le Pêché Gourmand”.

Apre-ski

La cluburile din zonă poţi să ai noroc să dai de DJ din România, pentru că atunci când sunt mai mulţi români în zona, se organizează petreceri tematice cu asemenea muzicieni. Acestea sunt cu intrarea gratuită (pentru alţi venetici costă între 5 şi 10 euro, depinde de perioada din săptămână) şi, pentru prima dată, doar pentru că eşti român, primeşti reducere la băutură. O bere merge la 4 euro, iar o vodcă, whisky sau Jagger (cu suc) la 6 euro. Doar pentru români. Chefurile de apre-ski se întind frumos până spre dimineaţă, când oamenii dansează pe mese şi pe bar, iar gazdele franceze, încântate de ce văd, aruncă ringul de dans şi barul în foc, la propriu. La început de ianuarie tot a doua seară, la clubul „Le Kub”, din Villeneuve s-a petrecut româneşte. Ceea ce îi doresc oricui, în orice perioadă.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine