Italian Snow Fest, Livigno 2016. Cum a fost. [VIDEO]

Peste 350 de români au luat cu asalt Italia la Snow Fest – Livigno care a avut loc între 9 şi 16 Ianuarie . Am stat la primitorul Alpen Village Hotel care este situat numa’ bine la altitudinea de 1900 m, lângă o pădure veche de un secol. De pe terasa hotelului noaptea se văd atâtea luminiţe şi totul este feeric încât un prieten spunea că se aşteaptă să apară camionul Coca-Cola condus de Moş Crăciun.

Atmosfera de basm continuă şi ziua, când zăpada şi priveliştile munţilor îţi taie respiraţia. Cinele cu mâncare delicioasă cu specific italian dar şi românesc, după nelipsitul “Mare Bufet de Aperitiv” au inclus nişte specialităţi locale numite pizzoccheri din Livigno, tot felul de paste cu sos de roşii şi kaisser un pic picante, şniţel de porc, piept de curcan la grătar, pui în ierburi de munte şi super deserturi „Bavarese” cu fructe de pădure sau tiramissu, ştrudel cu mere şi frişcă şi budinci de-ţi lăsa gura apă.
După asemenea minunăţii au urmat dj-ială pe zăpadă şi concerte live cu trupe româneşti: Aminda, Krisztina Koszorus şi Szasz Csaba şi Trupa de Acoperire.

Dacă te lasă sufletul să renunţi la schi, oraşul ţi se oferă la fel de frumos şi de aproape ca şi de departe, cu case vechi care păstrează arhitectura tiroleză. Când veniţi la Livigno ar trebui să aveţi nişte bani la ciorap, nu pentru că e foarte scump ci pentru că merită să îţi cumperi tot ce îţi trece prin cap la preţuri de negăsit prin alte părţi, zona fiind liberă de taxe. Mai puţin între orele 12,30 şi 14,30 când magazinele închid pentru o tihnită masă urmată de o binevenită siestă.

Parcuri cu zburători pe placă, FatBike, apres ski sau relaxare la saune şi piscine întregesc magic zilele petrecute la Livigno.

Să nu uităm de ce am venit de fapt, Livigno este în primul rând despre schi, munţii Mottolino şi Carosello sunt un paradis al aventurii şi distracţiei, acoperit de zapadă. Posibilităţile de coborâre sunt nenumărate, şi se ţes ca o pânză roş-albastră în care se prinde cu plăcere orice schior. Din când în când apare şi câte o neagră chiar la sosire de se curbează spaţiul în interior şi nu mai ştii dacă aluneci sau te prăbuşeşti. Ceea ce simţi după o săptămână de Livigno poate fi rezumat din motto-urile cu care se joacă munţii: după ce simţi Alpii, realizezi că muntele înseamnă libertate. Şi îţi doreşti să revii cât mai repede.

Vasile Hotea-Fernezan și Radu Simu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *