Cine este omul momentului în schiul românesc

Mai sunt doar două luni de zile până la startul Jocurilor de Iarnă de la Pyeongchang, în Coreea de Sud. Înaintea competiției ce se va desfășura în perioada 9-25 februarie 2018, puținii sportivi din țara noastră fac ultimele reglaje visând cu ochii deschiși la un rezultat istoric.

Delegația Romaniei va fi una redusă din punct de vedere numeric. Paul Pepene este cel mai important sportiv român ce are garantată prezența la Jocurile Olimpice de Iarna din 2018. Fondistul ce are în  palmares un titlu mondial din perioada în care concura la tineret este la cea de-a treia “Olimpiada” și ar putea fi chiar port-drapelul tricolorilor.

La sfârșitul săptămânii trecute, sportivul legitimat la Dinamo a participat la cea de-a doua etapă a Cupei Mondiale de schi fond din această iarnă. Pepene a reușit în proba de skiatlon o clasare pe locul 27 (66 puncte FIS), la 3 minute si 36 de secunde în spatele norvegianului Johannes Klaebo, castigatorul cursei. De altfel, cursa de la Lillehammer a fost dominată de către sportivii din țara gazdă.

Rezultatul din Norvegia este unul entuziasmant pentru fondistul din țara noastră și îl transformă pe Paul Pepene în omul momentului in schiul românesc. “Este exact ceea ce ne-am propus. Un rezultat pe care îl așteptam. În trecut, tot la Lillehammer, Paul a venit și pe locul 18. Acum lupta a fost mult mai dură pentru că sportivii din natiunile mari trag tare pentru a prinde lotul pentru Jocurile Olimpice. Fiecare țară poate merge cu patru sportivi, iar la ei selecția este foarte dură”, a declarat antrenorul Daniel Borca.

În ceea ce privește participarea la întrecerea din Coreea de Sud, tehnicianul se arată optimist. “Noi sperăm că Paul Pepene va ajunge în luna februarie la forma cea mai bună, iar la Jocurile Olimpice va face un rezultat istoric. A muncit foarte mult până acum și merită să se bucure de prezența sa la cea mai mare intrecere sportivă”.

 Scris de: Sorin Anghel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *