On Piste – prima aplicație crowdsourcing pentru domeniile de schi

On Piste a fost dezvoltată pe baza experienței și expertizei oferite de SkiPass Magazine, prima publicație de schi și snowboarding din România și oferă în timp real informații despre starea pârtiilor, calitatea zăpezii sau  timpul de așteptare la instalațiile pe cablu.

Toate aceste informații sunt furnizate chiar de  utilizatori. Aplicația conține o hartă interactivă și o listă alfabetică a celor mai importante  domenii de schi și pârtii din România, urmând ca această listă să crească până vor fi cuprinse toate stațiunile și pârtiile din țara noastră.  Toate domeniile listate au asociat, încă de la afișare, un rating al calității schiului în acel moment, rating calculat pe baza unui algoritm care însumează voturile utilizatorilor pe mai multe criterii.

Odată ales  un domeniu aplicația  afișează harta acestuia (grafică), precum și informații privind numărul de pârtii, lungimea și dificultatea acestora, instalațiile pe cablu care le deservesc, prețurile skipass-urilor, dar și informațiile furnizate de utilizatorii prezenți în acel moment sau cu puțină vreme în urmă, la fața locului. Odată înregistrat în aplicație, orice membru al comunității de schi și snowboarding va putea ierarhiza, prin folosirea unor icon-uri simple si ușor lizibile, criterii precum:

  • starea zăpezii și a suprafeței pârtiei (pulver, bătută, înghețată, apoasă, gheață, petece de pământ, hopuri etc.)
  • starea vremii (soare, inorat, ceață, frig,cald,viscol etc)
  • timpul de așteptare la instalațiile pe cablu ( în minute)
  • drumul până acolo ( acoperit cu zăpadă, curățat, ușor, dificil, liber, aglomerat etc., inclusiv situația parcărilor)

Utilizatorii vor putea completa aceste informații cu comentarii sau chiar cu fotografii. Odată accesat un domeniu, aplicația va prezenta și rating-ul general în acel moment al calității schiului în domeniile apropiate de acesta. Având suportul editorial al SkiPass Magazine, aplicația oferă utilizatorilor și link-uri către  review-uri privind pârtiile, știri și reportaje.

On Piste este construită pe ideea de comunitate, astfel încât, într-un viitor apropiat, utilizatorii care se înregistrează pe baza profilului de Facebook își vor vedea prietenii conectați, vor vedea cine este în apropiere și vor avea și posibilitatea de chat. Și fiindcă informațiile actualizate sunt furnizate de utilizatorii care aleg să se implice cel mai mult, va exista o ierarhizare a acestora care va genera un sistem de bonificație virtuală (onorifică), dar și premii reale pentru cei mai activi. În următoarea fază de dezvoltare, On Piste va cuprinde și serviciile adiacente schiului: unități de cazare, restaurant și apres-ski-uri, școli de schi, centre de închiriere și altele.

Andrei Huțanu

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *