Restaurantul hotelului de gheață se va numi “Regele Ferdinand I al României – Întregitorul”

Ca în fiecare an, tematica hotelului de gheață se schimbă. Anul acesta este vorba de iubirea pentru natură, plimbări, aer curat, relaxare, drumeție montană și masivul Făgăraș, deci „Frozen Love”.

Camerele principale vor purta numele unor locuri şi obiective din zona Masivului Făgăraş: Vârful Suru, la Lacul Avrig, Vârful Negoiu, Valea Doamnei, Cabana Podragu, Castelul de lut din Valea Zânelor sau Palatul Brukenthal de la Avrig. Iglurile vor purta numele de “Rezervaţia Arpăşel”, “Vârful Moldoveanu” şi “Poiana Neamţului”.

Şi pentru că 2018 este anul în care România Mare sărbătoreşte Centenarul, organizatorii proiectului Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac s-au gândit să marcheze şi ei acest important eveniment al istoriei neamului. Ca urmare, s-a luat decizia ca, în premieră pentru acest obiectiv, restaurantul ce va fi amenajat în holul principal al obiectivului să poarte un nume, în acest sezon acesta fiind denumit “Regele Ferdinand I al României – Întregitorul”, Regele României ce a pecetluit Marea Unire de la Alba Iulia.

Alături de Hotelul de Gheață, se va deschide pentru amatorii de aventură, Winterpark, unde distracția cu Snowmobile, Rafting și Tubing este garantată. Check-in-ul se face între orele 9.00 şi 17.00 (în acest interval, Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare). Între orele 21.00 şi 8.00, hotelul este rezervat oaspeţilor. În momentul sosirii, se semnează obligatoriu şi o declaraţie pe proprie răspundere. Check-out se face după ora 8.00.

De asemenea, turiştii care vor petrece timpul la hotelul de gheaţă, vor putea achiziționa un suvenir special: Astrid Friedrich a creat un parfum care va avea acelaşi nume cu tema Hotelului: „Frozen Love”, acesta având două versiuni, pentru femei şi pentru bărbaţi. Potrivit organizatorilor, parfumul „Frozen Love” va deveni suvenirul principal al sezonului ce urmează.

Deocamdată, însă, la Bâlea Lac condiţiile meteorologice nu permit începerea lucrărilor. Acesta vor putea fi începute doar după ce stratul de zăpadă va fi suficient de consistent şi gheaţa lacului Bâlea va depăşi în grosime 20 de centrimetri. Cel mai probabil, hotelul va fi deschis pentru vizitare în Ajun de Crăciun, spun organizatorii.

Scris de: Andrei Huțanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *