Jurnalul de la Platoş. Arena Platoş

Păltiniş Noica şi Liiceanu stăteau ambii cu câte un picior în aer. Nici nu ne-a trecut prin cap să încercăm acelaşi lucru cu Andi Huţanu pentru că noi eram pe schiuri şi nu tocmai la Păltiniş, ci în vecini, la Arena Platoş. Dar aerul tare de munte ne îndemna la filosofare.

Şi ne-am întrebat cum de ne distrăm aşa de bine, parcă nici nu eram în România. Nu este nici o răutate antinaţionalistă, dar trebuie să acceptăm că munţii noştri au crescut mici şi nu mari şi se gată cam pe unde încep domeniile schiabile prin cei Alpi. Cu toate acestea, Arena Platoş, care se propune ca un domeniu pentru familii și se îmbracă doar în pârtii albastre, te face să te simţi la schi ca-n vremurile bune şi nu te mai duce gândul la lene. Nu trebuie să te opreşti nici când lumina zilei dispare, pentru că nocturna aruncă scântei pe pârtie şi te îndeamnă să aluneci pe argint.

Miss bikini Arena Platos
Miss bikini Arena Platos

Andrenalina vine aici cu timpul, adică nu aluneci pe negre care-ţi pun picioarele la încercare, nici pe roşii care nu se mai termină, dar sunt nişte albastre cinstite, bine întreţinute, care se termină înainte de a începe, dar până să îţi dai seama de asta eşti deja sus şi începi o nouă coborâre. Pomeneam la început de Noica pentru că aici chiar simţi un sentiment Platoşian al schiului, că fiinţe suntem cu toţii. Şi asta vine din atmosferă, din aer, din muzica bună, rock, dar dacă ciuleşti urechea poţi auzi şi reggae sau blues, şi dacă nu se termină iarba (ca la jamaicani) nu te întrebi ce-i cu muzica asta. Apropo de asta, urmează în viitorul apropiat un concurs de cuie, să fim bine înţeleşi, e vorba de cuie adevărate, pe care trebuie să le baţi în lemn, şi nu de cuie jamaicane.

Şi locul te prinde şi chiar dacă o oboseală plăcută te trage la apres-ski, parcă nu te-ai da dus de pe pârtie. Te mai opreşti să-i admiri pe copiii care se joacă de-a marii schiori, sau pe cei cu snowboardul care zboară peste trambuline. Dacă te rătăceşti dai de căsuţe cu personaje din poveşti, lacuri fabuloase şi alte minunăţii. Arena Platoş nu te lasă să visezi prea mult ci te ademeneşte cu 14 evenimente pe sezon: de la construcţii ciudate cu care te arunci în lac, până la zâne în bikini care se întrec pe schiuri şi alte încercări olimpiene.

Placa, schiurile, biciclete sau cu ambarcațiuni trăznite, cuie (băgaţi-vă minţile în cap) sunt doar câteva dintre provocări. Petrecerile cu karaoke în care oameni curajoşi, nu neapărat foarte muzicali se aruncă cu elan sunt delicioase. După ce consumi Jaggermeister sau reggaemeister, vorba unui clasic în viaţă, îţi vine să ceri autografe de la artişti, indiferent că notele s-au amestecat pe portativ mai abitir decât dacă ar fi căzut cu schiurile.

Party Arena Platoș
Party Arena Platoș

„A face cultură e a sta într-un picior” spunea Noica („Noica connecting people” am văzut pe un tricou deştept). Puteţi încerca şi schi aşa, dar dacă nu sunteţi experimentaţi s-ar putea să daţi cu bostanul de zăpada îngheţată a ţării şi să vă scăpaţi ideile pe jos. Cum nu sunteţi chiar sus la Păltiniş, la Arena Platoş puteţi să puneţi ambele picioare pe pământ şi vă veţi simţi ca-n ceruri. Va fi uşor pentru că urmează fratele lui Valentin, DRAGOBETELE. Legenda spune că poţi să-i arăţi dragostea pe pârtiile Arena Platoș Păltiniș. Acest eveniment este dedicat exclusiv îndrăgostiţilor, (nu încercaţi să simulaţi că vă prind). Un număr de maxim 6 cupluri vor fi selectate la acest eveniment.

Formatul e simplu, perechile selectate vor fi urmărite de echipa de filmare timp de aproximativ 20 de minute (la dat pe pârtii, la ApresSki Bar și sau la alte activități în incinta staţiunii). După aceste sesiuni de filmare se va alege cel mai cool cuplu, acesta fiind premiat cu produse de la Brand Circus. Dacă ai pierdut la Dragobete, în sfânta zi de 24 februarie, te joci două zile mai târziu la Cupa de Cuie (nu de fumat, ci de bătut). În 6 martie oricum te vei îndrăgosti (pentru Dragobetele următor) la Bikini Race, şi dacă dragostea nu îţi este împărtăşită te poţi arunca de haz de necaz cu orice ambarcaţiune drept în lac, la Slide and Freeze. Scapă cine poate!

Scris de: Vasile Hotea-Fernezan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *