Snow Fest, anulat din cauza epidemiei de coronavirus

sursa: FB / Snow Fest

Cea de-a zece ediție Snow Fest nu va mai avea loc. Organizatorii au anunțat că au fost forțați să ia această decizie din cauza măsurilor luate de autoritățile franceze. Din cauza răspândirii epidemiei de coronavirus, guvernul francez a interzis organizarea evenimentelor la care participă peste 1.000 de oameni.

Din păcate, în acest an Coronavirus ne-a învins. Autoritătile franceze au decretat interzicerea evenimentelor de peste 1000 persoane iar autoritătile române descurajează o deplasare de o asemenea anvergură în această perioadă.

Chiar dacă în acest moment nu există nici un caz în cele două stațiuni, au apărut cazuri de virus în regiune. Autoritătile locale din Franța au decis să trateze situația concretă din fiecare zi, fără a face strategii anticipate. Dar unitătile de cazare nu vor să ne ramburseze atâta timp cât stațiunea e deschisă și instalațiile de cablu functionează”, se arată în postarea afișată pe pagina oficială de Facebook Snow Fest.

sursa: FB / Snow Fest

Cu alte cuvinte, până când stațiunea nu se închide nu poate fi invocată situația de forță majoră, iar partenerii francezi refuză să ramburseze sumele deja plătite de organizatorii festivalului. În aceste condiții, cei care au achitat deja pachetele de participare la Snow Fest au două opțiuni: să-și petreacă vacanța de schi în stațiunile franceze Les Deux Alpes și Val Thorens ca turiști individuali, situație în care li se returnează taxa de participare la evenimentele programate inițial în cadrul festivalului sau să renunțe complet la deplasarea în Franța, caz în care organizatorii români oferă o serie de compensații și continuă să încerce să obțină rambursarea sumelor plătite către hotelierii francezi și către administratorii domeniului schiabil.  Într-un anunț făcut public, organizatorii Snow Fest explică cele două variante:

  • „Mergeți în vacantă la schi ca turiști individuali. Aveți cazare și skipass plătite. Deocamdată putem organiza transferuri, transport cu autocarul, transport de echipamente, dar această situație se poate modifica în viitor. Dacă doriți neapărat să mergeți, vă sfătuim să vă orientați spre autoturisme proprii sau mașini închiriate. Aceste servicii vor fi rambursate 100%. Vă vom rambursa deasemenea câte 50 euro, contravaloarea părtii artistice. Ce trebuie să faceți în cont? Dacă decideți să mergeți nu trebuie să faceţi nici o acțiune pentru a ne anunța.
  • Nu mergeți. Vom vorbi cu fiecare cazare pentru a le cere rambursarea. Probabil cu unii dintre ei vom ajunge în tribunal. Dacă va fi posibil, vom inceca să ajungem la o rambursare integrală sau cel puțin la reportarea sumelor plătite pentru anul viitor. Suntem convinși că aceste proceduri vor lua timp. Vă rugăm să aveți răbdare și vă vom ține la curent cu ceea ce se intamplă. Momentan, de ceea ce suntem siguri este de ceea ce v-am propus inițial, respectiv rambursare a câte 120 euro în aprilie sau considerarea a 200 euro ca avans pe anul viitor. Prelungim această opțiune deocamdată pană joi 12 martie. La aceștia se adaugă 50 euro, contravaloarea părtii artistice. Ce trabuie să faceți în cont? Dacă decideți să nu mergeți, vă rugăm să vă exprimați această opțiune din cont până joi 12 martie”, se specifică în anunțul Snow Fest. 

Cea de-a zece ediție Snow Fest urma să aibă loc în 21-28 martie, în stațiunea Les 2 Alpes, și în 28 martie-4 aprilie, în 3 Vallées.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine