Stațiuni de schi și pensiuni închise din cauza pandemiei de coronavirus

sursa: FB / Muntele Mic online

Sezonul de schi s-a încheiat mai repede în multe stațiuni din țară. Deși au avut parte de o iarnă caldă, administratorii mai multor domenii schiabile din România au decis să închidă pârtiile pentru a proteja atât angajații, cât și turiștii. Evenimentele programate luna aceasta au fost anulate. De asemenea, multe dintre pensiunile de munte s-au închis provizoriu.

Weekendul trecut a fost ultimul final de săptămână petrecut la schi pentru mulți iubitori de munte. De luni, 16 martie, mai multe domenii schiabile s-au închis, iar administratorii au postat mesaje prin care explică decizia luată și îi încurajează pe oameni să stea acasă. Sezonul de schi s-a închis oficial la Transalpina, la SuperSki Cavnic și Șuior din Maramureș, la Arena Platoș Păltiniș, Parâng, Muntele Mic – Pârtia Borlova și Pârtiile Mărișel.

Ski Resort Transalpina:Stimați clienți, ne vedem nevoiți să ne aliniem și noi cerințelor generale privind măsurile de limitare a extinderii virusului COVID-19, motiv pentru care, cu siguranta dvs. si a echipei SRT în prim-plan, vom încheia prematur acest sezon, cu data de luni, 16 martie 2020. Să ne revedem sănătoși…”.

Super Ski Cavnic: Am decis ca începând de luni, 16 martie 2020, să închidem sezonul de ski la SuperSki Cavnic! Sănătatea voastră, a angajaților noștri și a localnicilor este prioritară în aceste momente grele pentru toți! Restaurantul și hotelul vor fi închise începând din 16 martie pana cel puțin pe 30 martie 2020, cu prelungirea perioadei dacă situația impune”.

Turist Șuior:Dragi Prieteni, sezonul de schi s-a încheiat. Pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19, complexul turistic Șuior va fi închis până la sfârșitul lunii. Vă mulțumim pentru ca ne-ati fost aproape și în acest sezon!”.

Pârtiile Mărișel:Având în vedere situația grea prin care suntem nevoiți să trecem toți și mai ales pentru siguranța tuturor (…), începând cu 15.03.2020 se va închide sezonul de ski. Întregul colectiv de lucru și conducerea vă mulțumește pentru acest sezon minunat cu bune și cu mai puțin bune și sperăm să trecem cât mai ușor peste această perioadă grea pentru toată țara”.

La Parâng, au fost anulate Serbările Zăpezii programate în 14 martie și Cupa Pro-Parâng din 15 martie, iar la Arena Platoș Păltiniș, anul aceasta nu a mai avut loc celebrul eveniment Slide & Freeze. La Sinaia, instalațiile pe cablu au fost oprite, iar administratorii vor anunșa joi dacă vor mai fi repornite în acest sezon de schi.

Gondola Sinaia:De luni, 16 martie, instalațiile noastre de transport pe cablu vor suspenda programul cu public. Mâine, la prima oră, avem programată cu un furnizor extern specializat dezinfectarea tuturor spațiilor comune: birouri, gondole, autobuze, pupitre, spații birouri samd. În funcție de evoluția situației vom anunța joi, 19 martie, următoarele date referitoare la activitatea noastră.

Toate concursurile programate pentru următoarea perioadă pe Domeniul Schiabil Sinaia sunt anulate.

Zile liniștite!

Sunt însă și stațiuni de schi care rămân deschise, iar unii administratori au descis să informeze turiștii asupra măsurilor de protecție.

Buscat Resort – Băișoara:Vă așteptăm la ski, pârtia albastră, verde și neagră sunt deschise. Vă asigurăm că tratăm cu maximă seriozitate și responsabilitate situația actuală. Totodată, recomandăm schiorilor să respecte regulile generale de prevenție și să păstreze distanța de cel puțin 1 metru față de celălalt la îmbarcarea în telescaun, acoperiți-vă gura sau nasul când strănutați sau tușiți. Să ne bucurăm de ultimele zi de ski”.

Chiar dacă sunt domenii schiabile funcționale, multe dintre cabanele și pensiunile de munte s-au închis. Printre cele mai cunoscute se numără Cabana Dochia din Masivul Ceahlău, Gura Diham din Munții Bucegi și Cabana Valea Sâmbetei din Munții Făgăraș.

sursa: FB / Cabana Dochia

Cabana Dochia:Dată fiind evoluția situației din ultimele zile, am considerat că este înțelept să ne întrerupem activitatea în perioada 16-31.03. Este în interesul tuturor, deopotrivă oaspeți și angajați să luăm toate măsurile de prevenție care se impun, pentru a trece cu bine de această perioadă. Vă mulțumim pentru înțelegere si așteptăm cu răbdare vesti bune!”.

Cabana Gura Diham:Având în vedere situația dificilă prin care trecem cu toții în aceste zile, datorită răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19, din proprie inițiativă, Cabana Gura Diham își suspendă activitatea pe o perioadă de 7 zile cu posibilitatea prelungirii acesteia în funcție de evoluția cauzei, începțnd din 15 martie.

Menționăm că unitatea noastră turistică nu a fost închisă în ultimii 39 de ani nici măcar o zi, iar măsurile luate au ca scop protejarea sănătății oaspeților noștrii și a membrilor echipei Gura Diham”.

În contextul pandemiei de coronavirus, în România a fost decretată luni, 16 martie, stare de urgență. Până acum, în țară au fost înregistrate 168 de cazuri de persoane infectate cu virsului COVID-19.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *