Unde se schiază în weekendul de Crăciun

Arena Platoș Paltiniș

UPDATE: Din cauza temperaturilor mult prea ridicate înregistrate vineri și a ploii abundente de joi, administratorii pârtiei Rarău au fost nevoiți să amâne deschiderea sezonului de schi. Telegondola Rarău funcționează deocamdată doar pentru amatorii de plimbări.

De asemenea, din cauza condițiilor meteorologice, este posibil ca, în cazul anumitor domenii schiabile sau pîrtii, informațiile cuprinse în știrea inițială (redactată joi) să nu mai fie în totalitate valabile.

În ajun de Crăciun, stațiunile de schi și resorturile din țară se pregătesc să îi aștepte pe iubitorii sporturilor de iarnă. Cu emoții însă, pentru că meteorologii au anunțat că îi următoarele zile vremea se va încălzi și că sunt așteptate ploi. Unele domenii schiabile, precum Șureanu, s-au închis momentan din cauza condițiilor meteo. Pentru moment însă, administratorii pârtiilor deja deschise se pregătesc pentru weekendul prelungit. În plus, noi resorturi de schi, vor inaugura sezonul de schi în 25 decembrie.

Sinaia

La Sinaia sunt deschise  Valea Soarelui 1,2 și 3, Lăptici 1 și 2, Varianta și Valea Dorului 1. Drumul de vară și pârtiile negre sunt închise din cauza stratului subțire de zăpadă. La Cota 1000 se anunță cer senin și vânt moderat. Gondola Sinaia începe programul cu publicul la 08:00 si funcționează până la 17:00. La Cota 2000 cerul este parțial acoperit, iar vântul moderat (40 – 45 km/h). Gondola Carp începe programul cu public la 08:30 și funcționează până la 16:30. Telescaunul Soarelui începe programul cu public la ora 08:40 și funcționează până la 16:00, iar teleschi Valea Soarelui începe programul cu public la 08:40 și funcționează până la 15:50. Banda pentru începători este gata de funcționare.

Sinaia

Administratorii transmit că purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise și în gondola. În urma aglomerației create weekendul trecut, autoritățile locale au stabilit o amendă de 2.500 de lei pentru cei care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia.

Azuga

La Azuga se schiază în condiții bune. Este deschisă pârtia Sorica deservita de teleschi, pârtia Sorica Începători deservita de bandă, pârtia Cazacu Variantă deservită de teleschi, pârtia Cazacu Începători deservită de babyschi și pârtia de începători din Azuga Fun Park deservită de bandă. Monitorii din cadrul Pinjok Ski Academy sunt pregătiți sa preia lecțiile de schi și snowboard. La Azuga funcționează, dar nu în partea de sus nu sunt condiții de schi.

Bușteni

La Bușteni sunt practicabile în condiții bune pârtia de la stația superioară pentru schi deservită de banda de transport de 240 de metri, pârtia de săniuțe și rollercoasterul din Fun Park.

Straja

La Straja este deschisă întreaga stațiune și se anunță din nou un weekend plin. Locurile de cazare sunt ocupate. Sunt condiții bune de schi. Se schiază pe toate pârtiile, mai puțin pe vârf și pe pârtia Sfântul Gheorghe, unde nu este suficientă zăpadă. Începând de vineri va funcționa iarăși nocturna, după programul normal: 09:00-17:00.

Straja

Rarău – Câmpulung Moldovenesc

De Crăciun, în 25 decembrie, se deschide pârtia Rarău din Moldova. Toate tunurile de zăpadă au funcționat la capacitate maximă în ultimele 2 săptămâni. De la 800 de metri în sus este strat natural de zăpadă de aproximativ 12 cm. Pârtia va funcționa de luni-marți și de joi-duminică după programul 09:00 – 19:00. Miercuri pârtia va fi deschisă între orele 12:00 – 19:00.

Arena Platoș

Arena Platoș Păltiniș a intrat în full season. Pârtiile sunt deschise între orele 09.00-21.00, iar condițiile de schi sunt bune. Pentru a evita aglomerația, skipass-urile se pot achizționa acum și online, de pe site-ul oficial: arenaplatos.ro.

Arena Platoș Păltiniș

Rânca

Se schiază și la Rânca, în județul Gorj. Iubiorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe cele cinci pârtii deschise. Domeniul este dotat cu nocturnă și funcționează 2 apres-ski-uri.

Cavnic

La SuperSki Cavnic funcționează o instalație din trei (telescaun Roata 1), e deschisă Roata 1 și ultima porțiune din Pârtia Albastră (2km din 6km de pârtie). Condițiile de schi sunt bune, iar stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

De Crăciun, în 25 decembrie, va fi deschis între orele 13.00-18.00. Momentan nu plouă, dar sunt prognozate ploi. Vă rugam sa luați în considerare faptul că pentru perioada 26-27 decembrie programul poate suferi modificări sau pârtia poate fi închisă temporar (pentru a îmbunătăți stratul de zăpadă dacă temperatura permite), spun administratorii.

Harghita

Se schiază la Mădărași Hargita, între orele 10:00-16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 64 de lei. Se schiază și la Toplița. Teleschiul funcționează între orele 10:00-18:00.

Vatra Dornei

În Suceava, la Vatra Dornei, este deschisă zona inferioară a Pârtiei Parc, deservită de baby-ski.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *