Unde se schiază în weekendul 16-17 ianuarie

Semenic

Se anunță un weekend bun pentru schiori. A nins mult la munte, iar în weekend se anunță ger. Săptămâna aceasta au deschis sezonul de schi noi stațiuni. Schiorii sunt așteptați de acum și la Predeal, dar și la Șuior, în Maramureș.

Poiana Brașov

Se schiază pe 4 dintre pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul: zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Salvatorii montani din Brașov spun că se confruntă cu un flux foarte mare de schiori și pe pârtiile din partea inferioară a masivului care sunt încă închise și îi roagă pe turiști să nu mai intre pe aceste zone, pentru că se expun pericolelor.

Sinaia

Sunt deschise și amenajate toate pârtiile din golul alpin: Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui 1,2 și 3 (teleschi), Variantă, Valea Dorului 1 și Drumul de Vara. Gondola Sinaia începe programul cu publicul la 08:00 si funcționează până la 17:00. Gondola Carp începe programul cu public la 08:30 și funcționează până la 16:30. Tichetele pot fi cumpărate online, cu ridicarea cartelelor de la ticketbox-ul aflat la Cota 1000 – stația de plecare, zonă casierii. de aici: https://gondolasinaia.axess.shop.

Predeal

Este deschisă Pârtia Clăbucet, deservită de instalațiile de transport pe cablu de tip telescaun și teleschi. Dacă temperaturile se vor menține negative, în weekend se va putea schia și pe Pârtia Cocoșul și Subteleferic. Condițiile de schi sunt bune, iar stratul de zăpadă are aproximativ 20 de centimetri.

Azuga

La Azuga, sâmbătă, 16 ianuarie, se va deschide pârtia Sorica pe toată lungimea, deservită de gondolă. Este funcțional și teleschiul de la Sorica, teleschiul Cazacu Variantă. Este deschisă pârtia Cazacu Începători deservită de babyschi și pârtia de începători din Azuga Fun Park deservită de bandă.

Bușteni

Este amenajată pârtia Kalinderu 1 unde se găsește strat subțire de pulver. Telescaunul funcționează între orele 09:00-17:00. Este amenajată și stația superioară pentru ski deservită de banda de transport de 240 de metri.

Șureanu

Sunt condiții excelente pentru schi pe domeniul schiabil Șureanu (Oașa). Aici a nins în ultimele zile și este depus un strat consistent de zăpadă. Sunt amenajate șapte pârtii: A1, A 2, A 3 și C1, C2, C3, C4.

Parâng

Parâng

Și la Parâng sunt condiții foarte bune de schi. Sunt amenajate pârtiile sub telescaun, A și B. Instalația veche funcționează între orele 09:00-16:30, iar telescaunul nou, între orele 10:00-16:00.

Arieșeni

La Arieșeni se poate schia atât pe pârtia Vârtop 1, cât și pe Vârtop 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară între 20-30 cm.

Straja

Straja

La Straja a ninge puternic în ultimele 4 zile și se anunță un weekend perfect pentru schi. Toate pârtiile sunt deschise și au un strat proaspăt de zăpadă de aproximativ 40-50 cm, fără gheață. Funcționează și Teleschiul 4 de pe pârtia Sfântul Gheorghe. Grupul ski la straja. Cei care vor informații la oră de la Straja, pot să intre în grupul de Facebook creat de administrator, aici.

Arena Platoș

La Arena Platoș toate pârtiile sunt deschise. Pârtia A și D funcționează între orele 10:00-21:00, iar pârtia B2, între orele 10:00-19:00. Pentru a evita aglomerația, skipass-urile se pot achiziționa online, de pe site-ul oficial: arenaplatos.ro.

Arena Platos Paltinis

Rânca

Sunt condiții foarte bune de schi la Rânca, unde a nins puternic. Iubiorii sporturilor de iarnă sunt așteptați pe cele cinci pârtii deschise. Domeniul este dotat cu nocturnă și funcționează 2 apres-ski-uri.

Cavnic

La Cavnic este deschisă pârtia Roata 1 și ultima porțiune din pârtia Albastră. Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 50 cm. Este deschisă și pârtia de sănii.

Șuior

Din acest weekend se va putea schia și la Șuior. Pârtiile se deschid vineri, 15 ianuarie. Instalațiile vor funcționa zilnic, între orele 10:00-20:00.Stratul mediu de zăpadă măsoară 15-20 cm. Sunt deschise și cazările și restaurantele de la Cota 1.000, precum și snow park-ul.

Prislop

Pe pârtia Prislop din Borșa este zăpadă naturală și proaspătă. Condițiile de de schi sunt excelente. Instalațiile funcționează începând cu ora 09:00.

Prislop

Harghita

Se schiază zilnic la Mădărași Hargita, între orele 10:00-16:00 și 18:00-21:00. Skipass-ul pentru o zi costă 64 de lei. Se schiază și la Toplița. Teleschiul funcționează între orele 10:00-18:00.

Muntele Mic

A nins mult și la Muntele Mic, unde este strat proaspăt de zăpadă. Telescaunul Vâlsanu funcționează de marți până duminică, iar teleski-ul Nordica de luni până duminică. Se schiază în condiții foarte bune și pe pârtiile Borlova și pe Semenic.

Semenic

Cluj

Mărișel: De vineri, 15 ianuarie, se deschide la Mărișel, în județul Cluj, și pârtia Roșie. În weekend, teleschiul va funcționa între orele 10:00-19:00, iar telescaunul între orele 10:00-17:00. Este deschisă și pârtia albastră și cea de sănii. Pârtia neagră este închisă.

Buscat: Se schiază în condiții bune la Buscat, unde s-a depus un strat proaspăt de zăpadă. Telescaunul funcționează între orele 10:00-17:00. Este deschis și Apres- Ski Cota 1.600.

Feleacu: Pârtia Teleschi Feleacu de lângă Cluj-Napoca se redeschide vineri, 15 ianuarie, de la ora 14.00. Administratorii au reușit să producă zăpadă artificială pentru condiții foarte bune de schi. În weekend, instalațiile vor funcționa între orele 10:00-22:00. Cei care vin la Feleacu se pot distra și pe tubing, rotondo. Este deschis centrul de închirieri și terasa, iar cei care vor să învețe să se dea pe schiuri sau placă se pot înscrie la cursurile școlii de schi Cetina.

Rarău

La Rarău, lângă Câmpulung Moldovenesc, este vreme numai bună pentru sporturi de iarnă. A nins și aici, iar pe pârtie este strat proaspăt de zăpadă. Gondola funcționează în weekend între orele 09:00-19:00

Vatra Dornei

În Suceava, la Vatra Dornei, este deschisă zona inferioară a Pârtiei Parc, deservită de baby-ski, iar administratorii lucrează la amenajarea pârtiei Veverița.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *