Probele de coborâre din cadrul finalelor Cupei Mondiale au fost anulate

Probele de coborâre, feminină şi masculină, din cadrul finalelor Cupei Mondiale de schi alpin, prevăzute miercuri la Lenzerheide (Elveţia), au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat Federaţia internaţională de schi (FIS), citată de AFP.

Anularea celor două probe a confirmat, totodată, clasamentele finale la această disciplină: elveţianul Beat Feuz (34 ani) a câştigat al patrulea său mic Glob de Cristal consecutiv la coborâre, iar italianca Sofia Goggia (28 ani) pe cel de-al doilea, după cel obţinut în 2018.

Din cauza căderilor continue de zăpadă şi a situaţiei actuale, juriul, de comun acord cu organizatorul, Federaţia elveţiană de schi, şi toate părţile interesate, a decis să anuleze ultimele două coborâri‘ ale sezonului, a precizat FIS într-un comunicat.

După anularea celor două antrenamente oficiale de luni şi marţi, organizatorii programaseră un antrenament în cursul dimineţii de miercuri, chiar înaintea curselor, însă acest program foarte încărcat, cu ‘patru starturi’ (două la feminin şi două la masculin) a fost în final imposibil de pus în aplicare.

Decizia îl favorizează pe francezul Alexis Pinturault, aflat în fruntea clasamentului general al Cupei Mondiale de schi alpin, la masculin, cu un avans de 31 de puncte faţă de elveţianul Marco Odermatt, în condiţiile în care coborârea este o probă mult mai favorabilă schiorului din Ţara Cantoanelor.

La feminin, Petra Vlhova din Slovacia se apropie de primul său mare Glob de Cristal, având 96 de puncte avans faţă de elveţianca Lara Gut-Behrami, în ierarhia generală a Cupei Mondiale.

Până la finalul acestui sezon au mai rămas trei probe de disputat: un slalom super-uriaş, un slalom uriaş şi un slalom special.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *