Avertisment Salvamont pentru schiorii din Poiana Brașov: Reduceți viteza, zăpada poate avea consistență diferită

Salvamontiștii au lansat un avertisment pentru schiorii din Poiana Brașov, care ajung pe pârtiile din partea superioară a masivului, unde funcționează tunurile și lănciile de producere a zăpezii: Reduceți viteza, consistența zăpezii este diferită, încetinind foarte mult alunecarea.

Potrivit Primăriei Brașov, în partea superioară a masivului funcționează sistemul de producere a zăpezii artificiale.

„Având în vedere temperaturile coborâte de azi-noapte și din această dimineață (-6 grade la ora 8.00), în partea superioară, în zonele unde era necesară creșterea stratului de zăpadă, au fost pornite turnurile și lăncile de producere a zăpezii artificiale, care funcționează și la această oră. Îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să schieze cu atenție în aceste zone”, a transmis primăria.

Salvamontiștii din Poiana Brașov le recomandă schiorilor să reducă viteza.

„Se încearcă profitarea la maxim de temperaturile mai scăzute, pentru reîmprospătarea stratului de zăpadă. În aceste condiții, schiați cu precauție, reducând considerabil viteza, deoarece în zonele în care se acționează cu instalațiile de producere a zăpezii, consistența acesteia este diferită, încetinind foarte mult alunecarea. Totodată, purtați ochelari de schi, pentru a beneficia de o vizibilitate bună”, spun salvatorii.

Conform primăriei, se poate schia în condiții bune în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei și Ruia, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, sunt deschise pentru cei care vor să învețe să schieze.

De asemenea, autoritățile anunță că funcționează următoarele instalații de transport pe cablu: telecabinele Kanzel și Capra Neagră, telegondola, telescaunul Ruia, teleschiurile Ruia, Bradul și Stadion.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Poiana Brașov

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine