Linie directă de autobuz între Gara Brașov și Poiană

Turiștii care sosesc de marți cu trenul la Brașov pot ajunge pe pârtiile din Poiană cu auobuzul. Primăria a lansat în circulație linia de autobuz 100, care asigură legătura între Gara Brașov și stațiile inferioare ale telegondolei și telecabinei Kanzel.

Programul de circulație este adaptat sosirilor și plecărilor trenurilor din direcția București – Ploiești, zona din care vin majoritatea turiștilor, iar costul călătoriei este de 6 lei, exact ca în cazul liniei 20.

„Cei care vor veni cu trenul – cel mai rapid mijloc de transport mai ales în cazul celor care vin dinspre București și Ploiești – vor lua «direct din tren» autobuzul care îi duce la baza pârtiilor. În felul acesta scapă de aglomerația de pe Valea Prahovei, scapă de stresul găsirii unui loc de parcare în Poiană și se pot bucura relaxați de cele mai bune pârtii din România. Vom continua discuțiile cu CFR-ul pentru a le da posibilitatea călătorilor să achiziționeze biletele pentru linia 100 odată cu achiziționarea biletului de tren. Până atunci, pe lângă posibilitatea cumpărării biletelor de la casele de bilete din stații, călătorii vor putea plăti și prin aplicația 24 Pay. Introducerea Liniei 100 este o veste bună și pentru brașoveni, care nu vor mai fi nevoiți să meargă până în Livadă ca să urce în Poiană, pentru că pe lângă stația de la gară va fi o stație intermediară și la Camera de Comerț, astfel încât și brașovenilor le va fi mai ușor să ajungă pe pârtiile din Postăvarul”, a declarat primarul Brașovului Allen Coliban.

Plecările liniei 100 din gară sunt programate, în fiecare zi, la orele: 8.55, 9.45, 10.25, 10.40, 12.00, 15.10, 15.40, 16.00 și 16.40.

Plecările din stația de la telegondolă și telecabina Kanzel sunt programate, zilnic, la orele: 9.40, 10.30, 11.10, 11.25, 12.45, 15.55, 16.25, 16.45 și 17.45.

Stațiile pe traseul gară – telegondolă/telecabină sunt următoarele: Gara Brașov, peronul 1 (cel mai apropiat de gară, unde opresc și liniile 29 și 40), Camera de Comerț – Livada Poștei – Bellevue Residence – Warthe – Facultativă – Facultativă 2 – Poiana de jos – Poiana Brașov (parcarea mare) – Telecabina Kanzel/telegondola Postăvarul.

Pe traseul Poiana Brașov -gară, autobuzele vor opri în următoarele stații: Telecabină – Poiana Brașov – Poiana de jos – Facultativă 2 – Facultativă – Warthe – Bellevue Residence – Livada Poștei – Hidro A – Gara Brașov.

Prămăria anunță că, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, s-a reușit și amenajarea pârtiilor din partea inferioară a masivului, astfel că, de sâmbătă, sunt deschise și pârtiile Sulinar, Drumul Roșu și breteaua de legătură care leagă Drumul Roșu cu pârtia Bradul.

Pârtiile din partea superioară a muntelui sunt în condiții foarte bune, stratul de zăpadă bătută de pe pârtie are aproximativ 50 de cm, iar pe cele din zona inferioară stratul de zăpadă este de aproximativ 30 de cm, condițiile de schi fiind la fel de bune.

Și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion, oferă condiții optime pentru învățarea sporturilor de iarnă.

În acest sezon, din 24 decembrie, au fost înregistrate 374.462 de treceri prin turnichete.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Primăria Municipiului Braşov

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine