Olimpiada de la Beijing. Valentin Crețu, locul 29 la sanie

Valentin Crețu a terminat competiția individuală masculină pe locul 29, duminică, în cadrul cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. La sărituri cu schiurile, Daniel Cacina și Andrei Feldorean au terminat pe locurile 48, respectiv 50.

După ce sâmbătă a avut două rezultate bune, Valentin Crețu a plecat al 15-lea duminică în manșa a treia. El a controlat bine coborârea până aproape de final, când s-a răsturnat în virajul 14-15, într-o șicană.

Deși a trecut linia de sosire, românul nu a mai prins manșa finală.

Valentin Crețu va mai concura la Jocurile Olimpice în proba pe echipe, pe 10 februarie.

Tot duminică, săritorii cu schiurile Daniel Cacina și Andrei Feldorean au terminat competiția pe locurile 48, respectiv 50, pe trambulina normală de la Zhangjiakou.

Cei doi săritori din România nu au trecut de manșa 1 a concursului și au avut sărituri de 89,5 m – Daniel Cacina, respectiv 82,0 m – Andrei Feldorean.

Medaliile au fost cucerite de Ryoyu Kobayashi (Japonia)- aur, Manuel Fettner (Austria)- argint și Dawid Kubacki (Polonia)- bronz.

Cei doi tricolori vor lua starul și în competiția de pe trambulina mare, pe 11 februarie.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine