Mikaela Shiffrin, la un pas de recordul feminin al Cupei Mondiale de Schi Alpin

Mikaela Shiffrin a câștigat miercuri slalomul de la Zagreb, ajungând astfel la a cincea victorie consecutivă și a 81-a în Cupa Mondială, cu una mai puțin decât recordul feminin deținut de Lindsey Vonn.

Shiffrin a câștigat cursa din capitala croată, terminând în fața slovacei Petra Vlhova (+0,76s) și a suedezei Anna Swenn Larsson (+1,21s).

„M-am distrat atât de mult schiind astăzi și a fost cu adevărat cel mai bun schi al meu – ambele coborâri”, a declarat Shiffrin, potrivit site-ului official al Federației InternațIonale de Schi.

Ea a ajuns la a cincea victorie consecutivă. Americanca a obținut victoria în Super-G la St. Moritz înainte de Crăciun, a câștigat două slalomuri uriașe și un slalom la Semmering între Crăciun și Anul Nou, iar acum s-a impus în primul dintre cele două slalomuri de la Zagreb.

Un alt slalom va avea loc joi la Zagreb, când Shiffrin poate egala recordul lui Vonn.

La masculin, norvegianul Henrik Kristoffersen s-a impus la slalomul de pe pârtiile din Garmisch-Partenkirchen, în Germania.

Podiumul a fost ciompletat de austriacul Manuel Feller și francezul Clement Noel.

Următoarea etapă pentru schiori este o dublă manșă de slalom uriaș și slalom la Adelboden, Elveția, în perioada 7-8 ianuarie.

Programul complet al competiției poate fi consultat aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine