UPDATE Unde se schiază în minivacanța de Ziua Unirii

Pentru mulți dintre români urmează un weekend prelungit, dar în care posibilitățile de schi în țară sunt reduse. Lipsa zăpezii, ploile și vântul puternic au făcut ca majoritatea pârtiilor să rămână închise.

Spre deosebire de restul țării, la Șureanu a nins în ultimele zile. Administratorii au anunțat că vor fi deschise șase pârtii: C1, C2, C3, C4, A1 și A3. Detalii, aici.

Și la Straja, în Hunedoara, se schiază în condiții bune, iar administratorii se așteaptă la ninsori zilele acestea. Sunt puse la dispoziția schiorilor patru pârtii: Constantinescu, Mutu, Alfa si Platoul Soarelui.

La Transalpina este programat în weekend Winter Tour.

Caravana distracției ar fi trebuit să ajungă în weekend la Predeal, însă temperaturile extrem de ridicate din zonă și lipsa zăpezii au determinat organizatorii evenimentului să schimbe locația.

Iarna se lasă încă așteptată pe multe pârtii din țară, dar și din străinătate. Ne bucurăm însă că, după ani în care pârtia de la Transalpina a fost deschisă mai târziu decât alte pârtii, acum este una dintre puținele pe care se schiază și se schiază în condiții bune. Ne bucurăm să ne petrecem unul dintre weekendurile aniversare pe una dintre cele mai îndrăgite pârtii din țară. Venim cu o mulțime de surprize pentru comunitatea schiorilor și a snowboarderilor din zonă”, a declarat Tiberiu Pop, organizator Winter Tour.

Activitățile Winter Tour se desfășoară în fun lounge-ul instalat de obicei la baza pârtiilor. Activitățile încep la primele ore ale dimineții și țin până seara. Cei care ajung la lounge pot să participe la zeci de jocuri de iarnă cu premii, la provocări, dar și să se relaxeze pe fotolii-puf sau să se încălzească în cort. Sâmbătă seara este timpul pentru apres ski party sau concerte pe zăpadă. Accesul la toate activitățile Winter Tour este gratuit.

La Borșa, în Maramureș a plouat, iar administratorii așteaptă temperaturile scăzute pentru a porni tunurile de zăpadă.

În zonă se schiază însă la Cavnic, pe Roata 1.

„Se va putea schia în această minivacanță, dar nu în cele mai bune condiții. Mâine 21.01 posibil ca programul să sufere modificări dacă timpul ne permite să facem zăpadă. Dacă e frig, închidem Roata 1 să facem zăpadă ca să schiem pe strat mai consistent zilele următoare. Ne străduim să menținem Roata 1 practicabilă pentru ca în această minivacanță să ne putem bucura măcar puțin de ski”, au transmis administratorii.

Și la Prisplop se schiază. Administratorii au anunțat că sâmbătă pârtia Prislop va fi deschisă de la ora 10.00 pentru schi și săniuș.

În județul Cluj, se schiază la Buscat Resort. La Mărișel, pârtia a fost închisă miercuri din cauza condițiilor meteo, dar administratorii au anunțat că va avea loc Cupa TH Trucks, care a fost amânată cu o zi, de sâmbătă pentru duminică.

În Harghita, se poate schia la Mădăraș și Harghita Băi. La Mădăraș sunt deschise trei pârtii: Sugo Mic (începători), Sugo Mare (avansați) și Mihai Mic (intermediar).

La Azuga se schiază doar pe pârtiile pentru începători.

Administratorii din Sinaia au anunțat sâmbătă deschiderea domeniului schiabil după ce timp de câteva zile acesta a fost închis din cauza condiilor meteo.

Astfel, au fost puse în funcțiune cele două telecabine, Gondola Sinaia (tronsonul Cota 1000 – Cota 1400) și Telescaunul Soarelui. Sunt amenajate și deschise pârtiile: Valea Soarelui 1, Lăptici 1, Valea Dorului 2, Varianta și Floare de Colț.
Și la Mărișel se va schia începând de duminică.
„Vă așteptăm mâine la ski la Mărișel pe pârtia albastră aferentă teleschiului T1: Program:
Teleschi : 10:00-12:00 concurs
12:00-18:00 liber la ski
Telescaun: 12:00-17:00 pentru plimbări”, au transmis administratorii.
Se schiază și la Arena Platoș Păltiniș.
„Cine se trezește devreme, se bucură de zăpadă proaspătă! Ne așteaptă un weekend prelungit de iarnă în toată regula”, au anunțat administratorii domeniului din Sibiu.
Știre în curs de actualizare!

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/SuperSki Cavnic

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine