AJ Ginnis, prima medalie pentru Grecia la Campionatele Mondiale de Schi Alpin

Aj Ginnis a scris istorie la Campionatele Mondiale de Schi Alpin de la Meribel, unde a obținut prima medalie, de argint, pentru Grecia în această competiție, la slalom. Proba a fost câștigată de norvegianul Henrik Kristoffersen.

Kristoffersen a obținut astfel prima medalie de aur la un campionat mondial.

„Până acum, aceasta este cea mai bună medalie din cariera mea”, a declarat Kristoffersen, care a terminat cursa de duminică cu timpul de 1:39.50.

Surpriza competiție a venit de la grecul AJ Ginnis, care, la 0,20 de secunde, a obținut medalia de argint.

Ginnis fusese anterior membru al echipei de schi a SUA, dar după ce a fost a suferit o serie de accidentări, sportivul născut la Atena a început să concureze pentru țara sa natală în 2020.

Ginnis a fost uimit de performanța sa, care vine la două săptămâni după ce a obținut primul său podium în Cupa Mondială, un loc doi în slalom la Chamonix.

„Îmi pare rău pentru compatrioții mei greci, s-ar putea ca știrile să fie un pic ocupate cu numele meu și îmi cer scuze pentru asta, dar, oh, Doamne, prima noastră medalie la un campionat mondial la un eveniment pe zăpadă sau gheață. Este o amintire pentru mine, dar istorie pentru Grecia. Nu-mi vine să cred”, a spus el, citat de site-ul oficial al Federației Internaționale de Schi.

Sezonul de schi masculin din Cupa Mondială continuă sâmbătă, 25 februarie, cu un slalom uriaș la Palisades Tahoe.

Următoarea ediție a Campionatelor Mondiale de schi alpin FIS va avea loc în 2025 la Saalbach, în Austria.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine