Unde se schiază în weekendul 3-5 martie

Primul weekend din luna martie aduce multe concursuri pe pârtiile din România.

În Poiana Brașov, stratul de zăpadă pe pârtiile din partea superioară depășește 25 de centimetri, iar în zona inferioară 20 de centimetri. Sunt închise partea superioară a pârtiei Subteleferic și de pârtia Lupului inferior.

Vineri, aici începe Massif Fest, unde sunt așteptați 35.000 de participanți în cele trei zile de festival.

Având în vedere că, potrivit organizatorilor, în perioada festivalului Massif, în intervalul orar 11:00 – 01:00, accesul în stațiune, pe ruta Brașov – Poiana Brașov, va fi permis numai transportului public, autospecialelor MAI, mașinilor acreditate, operatorilor privați de transport și firmelor de ridesharing, cea mai rapidă variantă de a ajunge la festival este transportul în comun, transmite Primăria Brașov.

„ Vom avea autobuze suplimentare, o frecvență de până la din 6 în 6 minute pe liniile 20, 60 și 100 și măsuri suplimentare cu privire la stații intermediare, cu privire la măsuri de revenire după festival. În serile de festival sunt 9 linii care vor asigura legătura din parcarea mare din Poiana Brașov cu cartierele Brașovului, iar în timpul zilei vom avea 10 linii cu efective suplimentate dinspre cartiere către Livada Poștei”, a precizat primarul Allen Coliban.

În Sinaia, sunt deschise pârtiile Varianta, Floare de colț, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Genune, Călugărul 1, Călugărul 2 și Călugărul 3.

Pârtia Nouă, Drumul de Vară și Carp sunt închise, din cauza stratului insuficient de zăpadă.

La Azuga, se schiază pe pârtia Sorica deservită de Telescaun, dar funcționează și Teleschiul de la pârtia Cazacu Variantă. De asemenea, funcționează pârtiile de începători, banda de la Sorica si baby ski Cazacu Variantă.

În Predeal, sunt deschise pârtiile Clăbucet Plecare și Clăbucet Sosire.

Se schiază și la Straja. Administratorii spun că sunt condiții bune de schi cu un strat optim de zăpadă. În stațiune are loc sâmbătă Cupa Comexim. Startul se va da la ora 11.00 pe pârtia Baloo.

Se mai schiază și în Parâng, la Rânca și la Șureanu, unde sunt deschise pârtiile A1, A2, A3, C1, C2, C3 și C4.

La Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa, vineri sunt deschise Telegondola 1, Teleschi 1 și Teleschi 2.

La Borșa are loc sâmbătă Cupa CSO Borșa la schi pentru copii.

Winter Tour ajunge în weekend pe pârtiile SuperSki Cavnic cu o mulțime de provocări, jocuri de iarnă cu premii, experiențe și apres-ski party. Caravana distracției revine în Maramureș, unde ar fi trebuit să ajungă weekendul trecut. Din cauza vremii ploioase s-a făcut rocada în program cu pârtia de la Buscat.

„Deși iarna s-a lăsat așteptată în acest sezon, noi ne-am strâns toate forțele pentru ca fiecare weekend să fie unul special. Este ediția aniversară, a 10-a, și am pregătit o mulțime de surprize pe pârtie, atât pentru schiori și snowboarderi, cât și pentru iubitorii de munte și de zăpadă. Îi așteptăm, așadar, pe toți, alături de caravana Winter Tour. Weekendul acesta ne vedem la Cavnic, locul în care revenim încă de la prima ediție – 10 ediții Winter Tour cu 10 opriri la SuperSki Cavnic. Ne este tare drag acest loc. Comunitatea de aici este extrem de frumoasă și mereu prezentă la distracție. Ne bazăm pe asta și acum”, a declarat Tiberiu Pop, organizator Winter Tour.

Pârtiile sunt deschise și la Șuior și la Prislop.

La Izvoare Resort are loc sâmbătă Dracula Rookie Fest, un eveniment marca World Rookie Tour.

„Suntem încântați să vă oferim o experiență uimitoare plină de competiții de snowboard palpitante și o atmosferă relaxată care vă va ajuta să vă relaxați și să vă bucurați de ziua voastră. Fie că ești un snowboarder experimentat sau începător, există ceva pentru toată lumea la Dracula Rookie Fest”, au anunțat organizatorii, Asociația Club Sportiv Extrem Rivulus.

La Buscat, în județul Cluj, are loc sâmbătă și duminică Cupa Dan Căpitan, etapă națională (a VI-a) din cadrul Mini Cupei României la schi alpin. Detalii, aici.

La Mărișel Ski Bike Resort, are loc sâmbătă ultimul eveniment al Campionatului 5C by Spando.

„Ne-am gândit că cel mai potrivit mod de a încheia această serie frumoasă de evenimente este printr-un concurs dedicat întregii familii. Un concurs unde părinții nu vor mai încuraja de pe margine, ci din start, pentru că a venit timpul concursului Family. Dacă încă nu știi despre ce e vorba, concursul Cupa <BT Family Race> este conceput pentru perechile de copil+adult, unde este luat în considerare numai timpul copilului, pentru însoțitor, avem alte probe pe lângă porțile de slalom pe care vor trebui să le treacă”, au anunțat organizatorii.

Administratorii din Mărișel anunță că această competiție nu va afecta deloc utilizarea pârtiilor de către cei care nu participă.

Cu pârtii bune sunt așteptați schiorii și la Arena Platoș Păltiniș.

„Primăvara a venit, dar asta nu înseamnă că zăpada s-a topit! La noi se schiază în continuare”, au anunțat administratorii.

În Moldova se schiază pe Pârtia Bucovina din Câmpulung Moldovenesc, dar și la Rarău Resort.

Pârtia Veverița din Vatra Dornei găzduiește în weekend Cupa Serbările zăpezii.

Iată programul evenimentului:

Vineri, 3 martie, în ziua concursului:

– intervalul 9:00 – 9:30 – validarea concurenților;

– intervalul 9:30 – 10:00 – recunoașterea traseului;

– ora 10:00 – deschidere Apres Ski și start concurs;

– ora 16:00 – Festivitatea de premiere și party pe pârtie;

Sâmbătă, 4 martie:

– ora 10:00 – Deschidere Apres Ski + activități pe pârtie;

Duminică, 5 martie:

– ora 10:00 – Deschidere Apres Ski + activități pe pârtie.

Pe Pârtia Cârlibaba are loc în weekend a-IV-a editie a Serbărilor Zăpezii. Concursul va avea loc în două etape, sâmbătă și duminică.

Potrivit harghitaski.ro, în județul Harghita se schiază la Toplița, Mădăraș, Homorod, Harghita Băi, Ciumani, Gyimes și Borsec.

La Borsec va avea loc sâmbătă Cupa Veteranilor. La care pot participa persoanele care au împliniţi 40 de ani.

Se schiază și în Muntele Mic.

„Începând de mâine, până la sfârșitul săptămânii, ne vedem pe ambele pârtii + sâmbătă seara vom porni nocturna!”, au transmis joi administratorii weSki – Muntele Mic.

Se schiază în acest weekend și în Muntele Semenic.

Știre în curs de actualizare!

Scris de: Călin Pop

Foto: Gondola Sinaia

 

Bușteni

Predeal.

 

 

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine