Unde se schiază în weekendul 17-19 martie

E oficial primăvară, dar în multe zone din țară pârtiile sunt încă deschise. Administratorii așteaptă turiștii pentru ultimele ture pe zăpadă.

În Poiana Brașov, stratul de zăpadă pe pârtii depășește 20 de centimetric. Sunt ]nchise pârtiile Subteleferic și Lupului.

La Sinaia sunt amenajate și deschise toate pârtiile din golul alpin: Varianta, Vâlcel, Valea Dorului 2, Floare de colț, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Genune, Călugărul 1, Călugărul 2 și Călugărul 3.

La Azuga se schiază pe pârtia Sorica deservită de telescaun și la banda pentru începători.

Se schiază în weekend și pe Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa, unde administratorii anunță că zăpada este din belșug și se schiază „poate chiar mai bine ca în sezon”.

„A mai rămas foarte puțin din acest sezon așa că hai să profităm la maximum de zilele rămase, noi venim cu zăpadă, voia bună, distracția și cazarea, iar tu nu trebuie să ratezi noaptea celor 9 ratrace și nici turele cu acestea. Tot pe această cale vrem să le mulțumim tuturor și fiecăruia în parte, pentru ca ați adus culoare pe pârtiile noastre, pe care ne-am străduit să le ținem în cele mai bune condiții în acest sezon atipic. Vă mulțumim pentru încrederea acordată”, au transmis și administratorii din Straja.

În Parâng, Asociația Schi-Turism Montan „Pro-Parâng” Petroșani organizează sâmbătă a X-a ediție a Cupei „Pro- Parâng” la schi de tură.

„De data aceasta vremea ține cu iubitorii schiului de tură datorită faptului că s-a așternut un strat nou de zăpadă de aprox. 25 cm și încă ninge, lucrul care face practicabilă zona pârtilor <B> și <Slima> din traseul de concurs. De asemenea vreme de sâmbătă va fi ideală pentru parcurgerea unui traseu de schi de tură. Vă așteptăm incepând cu orele 10 la stația de îmbarcare a telescaunului pentru înscrieri la fața locului și pentru sedința tehnică. La finalul concursului participanții și susținătorii lor sunt invitați la sediul asociației de la cota 1800 m, unde va avea loc și festivitatea de premiere, pentru a savura un ceai cald sau un vin fiert și pentru a degusta un aperitiv tradițional (brânză , slănină și ceapă)”, se arată pe pagina de Facebook Pro-Parang Petrosani.

Și la Șureanu se schiază în weekend, iar administratorii au anunțat un program special pentru săptămâna viitoare.

„De luni până joi, 20-23.03.2023, va funcționa doar teleschiul Curmătură și pârtiile C1, C2, C3 și C4. Prețul pentru skipass-ul de zi în perioada mai sus menționată va fi de 100 de lei pentru un adult și 80 de lei pentru un copil. Vă așteptăm cu zăpadă numai bună pentru schiat! Ne apropiem cu pași repezi de închiderea sezonului, de aceea vă așteptăm în număr cât mai mare să vă bucurați de zăpadă”, au transmis aceștia.

La Borșa se schiază în weekend, iar administratorii au anunțat că de săptămâna viitoare instalația de transport și pârtia vor fi deschise doar în weekend. Programul va fi vineri de la 11.00 la 17.00, iar sâmbătă și duminică de la 8.30 la 16.30.

Tot în Maramureș, la Cavnic sunt deschise toate pârtiile, iar condițiile pentru schi sunt excelente.

„Fiindcă avem un weekend plăcut cu mulltă zăpadă și mult soare, Pârtia Prislop vă așteaptă de la ora 10 -18 la schi”, au transmis administratorii din Prislop.

„Noaptea trecută a nins strat nou de zăpadă, așa că în acest weekend se va schia din nou foarte bine. Dacă nu v-ați făcut alte planuri, profitați de o pârtie de iarnă adevărată, chiar dacă suntem la mijloc de martie, mai ales că se arată un weekend însorit”, au anunțat și administratorii de la Turist Șuior.

„Pârtia e impecabilă, după cum se poate vedea în această dimineață direct din ratrac! Vremea e și ea perfectă”, arată cei de la Izvoare Resort.

În județul Cluj, se schiază la Buscat, unde localnicii au vineri skipass gratuit.

La Mărișel, programul de funcționare este între orele 10.00 și 18.00 atât la teleschi, cât și la telescaun.

La Muntele Băișorii este anunțat ultimul weekend de schi din sezon.

„Vă invităm să profitați de ultimul weekend din acest sezon cu zăpadă pe la noi, programul teleschiului este: vineri -10.00-17.00, -sâmbăta și duminică 9.00-17.00”, au transmis administratorii.

„Pentru weekend ne vom putea bucura de alunecare, în condiții <primăvăratice> am spune noi. De frică că ar putea fi ultimul weekend pe pârtie în acest sezon vă îndemnăm să nu rămâneți acasă, nici la plimbarea prin oraș sau în parc. Ne vedem pe pârtie mâine, de la 10.00”, au transmis joi administratorii din Cârlibaba.

Se schiază și la Stăna de Vale.

„În weekend-ul acesta se anunță vreme frumoasă, soare și condiții excelente de schi! Vă așteptăm cu pârtiile perfecte și toate instalațiile în stare bună de funcționare. Noul strat de zăpadă ne ajută să avem parte de condiții excelente de schi, pentru o perioadă bună de timp!”, au transmis administratorii.

Se schiază și în Muntele Mic.

„Se anunță vreme frumoasă, soare și condiții excelente de ski tot weekendul. Sunt șanse ca acest weekend să fie (probabil) ultimul weekend cu condiții bune de ski, din acest sezon de iarnă. Începând de săptămâna viitoare se încălzește, iar calitatea pârtiilor cu siguranță nu va mai fi aceeași”, au transmis administratorii de la weSKI – Muntele Mic.

„Am avut parte de o iarnă foarte scurtă, dar frumoasă. A nins, se anunță un weekend de vis, cu pârtii cu pulvar proaspăt și soare în acest weekend. Duminică tragem cortina”, se arată și pe pagina de Facebook Muntele Mic online.

Și în Semenic se schiază în weekend.

„În așteptarea anunțului oficial pentru … THE ONE & ONLY 1st of MAY, bifăm <Season closing> pe Semenic! Cei care își achiziționează cartelă sâmbătă vor schia gratuit și duminică pe strat proaspăt de zăpadă și cu muuult soareeeeeee tot weekendul”, au transmis administratorii de la Ponton Casa Baraj.

Și la Mădăraș, în Harghita se schiază în condiții bune în weekend. Programul de funcționare a instalațiilor este de vineri până duminică între 10.00 și 16.00, iar vinerea și sâmbătă și de la 18.00 la 21.00.
Știre în curs de actualizare!

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine