Provocare Spartan Race la Cluj

sursa: Facebook / Spartan Race Romania

Cea mai populară cursă cu obstacole din lume, Spartan Race, va fi organizată pentru prima dată la Cluj. Cei care cred că pot face față provocării se pot înscrie la probele Super și Sprint. Cursa cu obstacole va avea loc în zona Muzeului Etnografic al Transilvaniei și în pădurea Hoia-Baciu, în 19 octombrie.

sursa: Facebook / Spartan Race Europe

Proba Super înseamnă depășirea a 25 de obstacole pe o distanță de 13 kilometri care trebuie depășite în intervalul: 80 de minute – 4 ore. Organizatorii spun că această cursă este un adevărat test atletic pentru concurenți, fiind combinația ideală între viteză și distanță.

Durata cursei Sprint, de la 40 de minute la 2 ore, depinde de condiția fizică a concurentului. La această probă vor fi pregătite 20 de obstacole pe o distanță de 5 kilometri. Cursele au starturi diferite. Câte o grupă de 250 de alergători încep proba la fiecare 30 de minute. Concurenții pot participa individual sau într-o echipă cu cel puțin 4 membri.

sursa: Facebook / Spartan Race Romania

Cei care finalizează un Spartan Sprint, un Spartan Super și un Spartan Beast oriunde în lume, într-un an calendaristic, sunt admiși în clubul Spartan Trifecta.

Spartan Race este cea mai cunoscută cursă cu obstacole din lume, iar una dintre caracteristici este aceea că detaliile legate de obstacolele de pe traseu nu sunt dezvăluite înainte. Ea a fost organizată pentru prima data în România anul trecut, la Brașov.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *