Esports 2020: Primul campionat mondial de ciclism “virtual”

sursa: Facebook / Zwift

Primul campionat mondial de ciclism care se va încadra la secțiunea esports va avea loc în 2020. Uniunea Ciclistă Internațională (UCI) a anunțat noua categorie de concurs după ce a bătut palma cu populara platformă online de pregătire, Zwift. Președintele UCI, David Lappartient, a declarant că acest parteneriat va trasforma ciclismul în sportul secolului 21, potrivit EuroNews.

Spre deosebire de alte sporturi electronice, campionatele mondiale de ciclism vor implica o activitate fizică intensă. Sportivii se vor întrece pe biciclete statice, conectate la platforma Zwift.

sursa: Facebook / Zwift

Programul online a fost lansat în 2014 și le permite bicicliștilor să se antreneze în confortul casei sau a unei săli de sport pe un turbo trainer. Sistemul a revoluționat ciclismul indoor prin introducerea jocurilor electronice: utilizatorul își poate crea un avatar și poate pedala pe trasee virtuale sau în competiții din toată lumea.

Trebuie să fim deschiși la inovațiile tehnice și schimbare și să rămânem relevanți pentru toate categoriile de public. Zwift este o platformă de care se bucură oameni de toate vârstele, indiferent de abilitățile fizice. Împreună avem oportunitatea de a forma o generație tânără mai sportivă prin crearea unui nou sport durabil – David Lappartient, președintele UCI.

Parteneriatul va trebui secondat de crearea și implementarea unei noi cărți de reguli UCI pentru sporturile de ciclism de anul viitor. Potrivit reprezentanților Zwift, campionatele esports din 2020 vor avea ambele sexe concurente pe aceleași distanțe, dar și pentru aceleași premii.

sursa: Facebook / Zwift

Suntem încântați să putem construi de la zero un sport sau o disciplină. Vom face asta cu paritate pentru bărbați și femei, este un capitol nou în istoria sportului și vom stabili standardele pentru un joc echitabil și egal – Craig Edmondson, CEO Zwift Esports.

Locația și formatul concursului urmează și ele să fie stabilite. Cu siguranță însă, concurenții vor fi feriți de vremea rea.

Scris de: Bianca Șomlea