Condiții mai relaxate pentru călătoriile în Europa. Când și unde puteți merge în această primăvară

, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

Majoritatea țărilor europene au impus restricții de călătorie în încercarea de a controla răspândirea COVID-19, dar de la începutul anului și până acum acestea au fost relaxate.

Image: Profimedia

Cele mai recente schimbări vizează Italia, care a renunțat la „starea de urgență” în 31 martie, dar și-a prelungit restricțiile de călătorie până în 30 aprilie.

De asemenea, Suedia a eliminat interdicția de intrare pentru călătorii din afara UE începând cu 1 aprilie, iar Letonia s-a alăturat listei tot mai mari de țări europene fără restricții, care mai numără țări precum Danemarca, Olanda, Norvegia și Polonia.

Euronews prezintă lista completă a condițiilor impuse de țările europene, cu mențiunea că regulile se rapid. Cititorii sunt rugați să consulte paginile oficiale ale guvernului înainte de a călători.

Albania

Măsurile de limitare a COVID-19 rămân în vigoare, inclusiv restricțiile de circulație între orele 23.00 și 6.00 și obligativitatea folosirii măștilor de protecție în interior și în mijloacele de transport în comun.

Toate frontierele terestre sunt deschise și nu există restricții de circulație în țară.

Cetățenii străini cu vârsta de peste șase ani trebuie să prezinte o dovadă de vaccinare, un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de sosire, un test rapid antigen efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte de sosire sau dovada că s-au vindecat de COVID-19 în ultimele șase luni.

Mai multe informații aici.

 

Andorra

Accesul în Andorra necesită trecerea fie prin Spania, fie prin Franța, așa că trebuie avute în vedere și condițiile de călătorie în aceste țări.

Călătoriile spre și dinspre Andorra sunt deschise, dar măștile sunt în continuare necesare în spațiile interioare.

Călătorii care intenționează să rămână în Andorra pentru mai mult de trei nopți trebuie să prezinte un certificat de vaccinare, un rezultat negativ al testului PCR, al testului antigen sau dovada că s-au recuperat după COVID-19.

Mai multe informații aici.

 

Austria

Austria este conectată la Certificatul digital COVID al UE, care permite călătoriile fără restricții în toate țările UE și SEE în urma unei dovezi de vaccinare și a unui test COVID negativ.

Pentru a intra în țară este necesar unul dintre cele trei documente – un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, un certificat de vaccinare sau o dovadă a unei infecții anterioare.

Cu toate acestea, doar dovada vaccinării sau a unei infecții anterioare va fi acceptată pentru a intra în unitățile de cazare, restaurante, baruri, cluburi de noapte, teatre și pentru a folosi telecabinele sau teleschiurile. Un test COVID-19 negativ nu va fi suficient.

Cei care călătoresc dintr-o țară care nu se află pe lista de siguranță a Austriei sunt nevoiți să completeze un formular de autorizare prealabilă a călătoriei. În prezent, ora de închidere a restaurantelor este miezul nopții. Barurile și cluburile s-au redeschis pe 5 martie. Toate restricțiile interne COVID-19 au fost ridicate la 5 martie.

Mai multe informații aici.

 

Belarus

Toate călătoriile în Belarus ar trebui evitate, din cauza conflictului armat dintre Rusia și Ucraina.

Se poate călători în Belarus pe calea aerului, cu anumite restricții, dar călătoriile terestre pentru agrement sunt în prezent interzise.

În acest moment, majoritatea țărilor sunt considerate de risc ridicat, dar cei care sosesc complet vaccinați sunt scutiți de restricții.

Toate spațiile publice și destinațiile turistice sunt deschise, cu anumite restricții.

Măștile sunt obligatorii în mijloacele de transport în comun.

Mai multe informații aici.

 

Belgia

Belgia este și ea conectată la Certificatul digital COVID al UE.

Autoritățile belgiene au relaxat restricțiile interne începând cu 7 martie. Nimeni nu va mai fi nevoit să prezinte un certificat COVID valabil la accesul în baruri, restaurante și cafenele.

Toți cei care intră în țară trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor, cu excepția celor care rămân în Belgia pentru mai puțin de 48 de ore.

Măștile nu mai sunt necesare în aer liber, dar rămân obligatorii în spațiile închise, cum ar fi magazinele, lăcașurile de cult și mijloacele de transport în comun.

Mai multe informații aici.

 

Bosnia și Herțegovina

Bosnia și Herțegovina sunt deschise pentru turiști atât timp cât aceștia pot prezenta un rezultat negativ al unui test PCR, eliberat cu cel puțin 48 de ore înainte de călătorie, sau o dovadă de vaccinare.

Magazinele alimentare, farmaciile, restaurantele și cafenelele sunt deschise, împreună cu majoritatea celorlalte afaceri.

Mai multe informații aici.

 

Bulgaria

Bulgaria este conectată la certificatul digital al UE și aplică un sistem de coduri de culori pentru călătoriile internaționale.

Pentru a intra în Bulgaria este necesar un test PCR COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.

Țara a introdus o categorie „roșu închis”, cu cerințe mai stricte pentru intrare.

Sectorul de agrement și de divertisment este fie blocat, fie funcționează la capacitate redusă.

Mai multe informații aici.

 

Croația

Și Croația este conectată la certificatul digital al UE, iar toți turiștii care provin dintr-o țară din UE/SEE aflată pe „lista verde” pot intra în Croația, atât timp cât pot prezenta un test PCR negativ efectuat cu 48 de ore înainte de plecare sau un certificat de vaccinare.

În cazul în care nu prezintă niciunul dintre documentele de mai sus, călătorii au obligația de a se izola timp de 7 zile la sosirea în Croația. Această izolare poate fi scurtată prin obținerea unui rezultat negativ la un test PCR sau la un test antigenic rapid efectuat în Croația.

Mai multe informații aici.

 

Cipru

Cipru este conectat la Certificatul digital al UE și nu mai solicită călătorilor complet vaccinați să efectueze un test înainte de plecare.

Călătorii nevaccinați din lista roșie, care include majoritatea statelor membre ale UE, trebuie să se supună unor cerințe de testare dublă pentru a intra în Cipru.

Toți călătorii cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să efectueze un test PCR la sosirea pe aeroportul din Cipru, care trebuie plătit de către pasager. În cazul în care testul este pozitiv, turiștii trebuie să rămână izolați și vor primi instrucțiuni din partea Ministerului cipriot al Sănătății.

Turiștilor li se poate cere să facă un alt test rapid COVID la 72 de ore după sosire. Persoanele care sunt vaccinate cu rapel sunt scutite de acest test.

De asemenea, în Cipru funcționează un „SafePass” pentru accesul în spațiile publice, unde este obligatorie purtarea măștilor de protecție.

Toate persoanele care sosesc în Cipru trebuie să obțină un Cyprus Flight Pass, împreună cu un test PCR negativ pentru persoanele care sosesc din țări de pe lista gri și de pe lista roșie.

Începând cu 11 aprilie, „SafePass”-ul cipriot va fi necesar pentru accesul în restaurante și pentru cei care intră în unitățile medicale și în căminele de bătrâni.

Începând cu 18 aprilie, listele cu țări (roșie, portocalie și verde) vor fi eliminate, iar călătorii vaccinați nu vor mai fi obligați să dețină un CyprusFlightPass.

Persoanele care nu au fost vaccinate sau care nu au rapelul vor trebui să prezinte în continuare un test PCR negativ (efectuat în ultimele 72 de ore) sau un test antigen (efectuat în ultimele 24 de ore).

Mai multe informații aici.

 

Republica Cehă

Conectată la Certificatul digital al UE, Cehia impune călătorilor obligația de a completa formularul de localizare a pasagerilor.

Republica Cehă împarte țările în categorii cu cerințe de intrare diferite.

Mai multe informații aici.

 

Danemarca

Danemarca a renunțat la toate restricțiile de călătorie pentru turiștii străini. Începând cu 29 martie, nici măcar persoanele nevaccinate nu mai trebuie să prezinte un test înainte de sosire.

Regulile ar putea fi reintroduse în scurt timp pentru țările cu risc ridicat.

De asemenea, toate restricțiile interne privind COVID-19 au fost ridicate.

Mai multe informații aici.

 

Estonia

Și Estonia este conectată la certificatul digital COVID al UE.

Cei care sosesc dintr-o țară UE/SEE cu o rată de infectare mai mare de 150 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile trebuie să stea în carantină 10 zile.

Documentele de călătorie și simptomele medicale sunt verificate la frontiere.

Mai multe informații aici.

 

Finlanda

Finlanda este conectată la Certificatul digital COVID al UE și a renunțat la testarea înainte de sosire pentru vizitatorii complet vaccinați din afara UE și a spațiului de călătorie Schengen.

Vizitatorii din țările care nu fac parte din UE și din spațiul Schengen vor trebui să prezinte dovada unei vaccinări complete sau dovada recuperării după COVID-19 în ultimele șase luni.

Mai multe informații aici.

 

Franța

Franța este conectată la Certificatul digital COVID al UE și, din 12 februarie, nu mai solicită călătorilor complet vaccinați să prezinte un test COVID-19 negativ.

Vizitatorii nevaccinați din UE trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie. Vizitatorii nevaccinați din țările aflate pe „lista portocalie” a Franței vor trebui în continuare să prezinte un motiv întemeiat pentru a călători în această țară.

În prezent, Franța a eliminat cerințele privind pașaportul COVID pentru accesul în majoritatea locurilor și evenimentelor. Așadar, începând cu 14 martie, locuri precum restaurante, baruri, cluburi de noapte, cinematografe, teatre, stadioane și expoziții pot fi accesate fără a fi nevoie de o dovadă de vaccinare.

Mai multe informații aici.

 

Germania

Germania este conectată la certificatul digital COVID al UE.

Călătorii care intră în țară trebuie să completeze un formular de înregistrare digitală înainte de a călători și trebuie să aibă dovada unei vaccinări complete sau a unui test COVID negativ.

Regiunile germane dispun de o anumită autoritate pentru a-și stabili propriile restricții.

Aflați mai multe aici.

 

Grecia

Și Grecia este conectată la Certificatul digital COVID al UE.

Vizitatorii vaccinați nu vor mai fi nevoiți să completeze un formular de localizare a pasagerilor (PLF) înainte de a intra în țară începând cu 15 martie.

Călătorii complet vaccinați nu mai trebuie să prezinte dovada unui test COVID-19 negativ pentru a intra în Grecia.

Călătorii nevaccinați vor avea în continuare nevoie de un test PCR negativ efectuat în termen de 72 de ore înainte de sosire sau de un test rapid antigen efectuat în termen de 24 de ore.

Plajele sunt deschise, dar oamenii trebuie să se distanțeze din punct de vedere social. Măștile trebuie purtate în toate locurile publice interioare.

Mai multe informații aici.

 

Ungaria

În Ungaria, țară conectată la certificatul digital COVID al UE, regulile de distanțare socială nu mai sunt în vigoare, dar oamenii trebuie să poarte măști de protecție în spitale și în „instituții sociale”. De asemenea, acestea trebuie purtate și în mijloacele de transport în comun.

Magazinele și furnizorii de servicii sunt acum deschise în mod normal.

Mai multe informații aici.

 

Islanda

Și Islanda este conectată la certificatul digital al UE.

Din 25 februarie, Islanda a renunțat la toate restricțiile interne și la frontieră. Acest lucru înseamnă că nu se va aplica nicio restricție la frontieră și că toți pasagerii vor putea intra în Islanda, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Mai multe informații aici.

 

Irlanda

Irlanda este și ea conectată la Certificatul digital COVID al UE.

Autoritățile au decis să elimine toate restricțiile impuse din cauza COVID-19 la intrarea în țară.

Mai multe informații aici.

 

Italia

Italia, țară conectată la Certificatul digital al UE, a renunțat la starea de urgență la sfârșitul lunii martie, dar guvernul a decis să prelungească restricțiile de călătorie până la 30 aprilie.

Turiștii complet vaccinați trebuie să prezinte doar dovada de vaccinare; în caz contrar, este necesar un test COVID negativ.

Se pare că, începând cu 1 mai, nu va mai fi necesară utilizarea măștilor în spațiile închise sau în transportul public.

Atât rezidenții, cât și vizitatorii au nevoie de un „super permis verde” pentru a intra în hoteluri, baruri, restaurante, cafenele, pentru a folosi transportul public și pentru majoritatea localurilor de interior. Acest permis super verde este disponibil doar pentru persoanele care sunt complet vaccinate, spre deosebire de perioada anterioară, când era suficientă dovada unui test negativ. Cetățenii și rezidenții italieni pot obține permisele verzi în mai multe moduri, dar pentru vizitatori, un certificat de vaccinare din țara de origine va fi acceptat în locul acestuia.

Mai multe informații aici.

 

Kosovo

Toate persoanele care sosesc în Kosovo trebuie să demonstreze că au fie trei doze de vaccin împotriva COVID-19, fie dovada a două doze și a unui test PCR negativ efectuat în termen de 48 de ore de la sosire.

Personalul medical este prezent la punctele de trecere a frontierei și este posibil ca turiștii să fie supuși unui control medical, în special cei care prezintă simptome de COVID-19.

 

Letonia

Letonia este conectată la Certificatul digital COVID al UE.

Toți călătorii sunt acum bineveniți în Letonia, indiferent de statutul de vaccinare și fără a fi nevoie să efectueze un test Covid.

Ministerul Transporturilor a anunțat că se vor aplica restricții celor care călătoresc din zonele cu risc ridicat, dar în prezent nu există țări pe această listă.

Mai multe informații aici.

 

Liechtenstein

Și Liechtenstein este conectat la Certificatul digital al UE.

În cea mai mare parte, industria turismului funcționează, iar în spațiile publice se aplică măsurile COVID-19 obișnuite, cum ar fi purtarea măștilor și distanțarea socială.

Liechtenstein urmează sfaturile de călătorie ale Elveției, astfel încât informații despre călătorii în ambele țări pot fi găsite aici.

 

Lituania

Lituania este conectată la Certificatul digital COVID al UE.

Călătorii din UE, Regatul Unit, Elveția, Andorra, Monaco, Vatican și San Marino nu mai au nevoie de un test pentru a intra în Lituania, indiferent de statutul lor de vaccinare sau de recuperare. Pasagerii din aceste țări nu mai trebuie să completeze nici formularul pentru pasageri.

Începând cu 23 februarie, Lituania a eliminat sistemul de clasificare a țărilor, dar testele PCR pentru persoanele nevaccinate din țările terțe sunt în continuare necesare.

Mai multe informații aici.

 

Luxemburg

În Luxemburg, țară contectată la Certificatul digital COVID al UE, este în vigoare

un „permis verde” pentru accesul în spațiile publice.

Nu există obligația de a intra în carantină la intrarea în Luxemburg. Cu toate acestea, cei care nu au dovada unui test negativ vor trebui să se autoizoleze timp de 14 zile sau până când vor prezenta un test negativ.

Mai multe informații aici.

 

Malta

În Malta, țară conectată la Certificatul digital COVID al UE, toți pasagerii trebuie să completeze un formular de localizare înainte de călătorie.

Cei care sosesc din țările aflate pe lista roșie trebuie să prezinte un certificat de vaccinare recunoscut.

Până în 11 aprilie, în cazul în care nu se prezintă un certificat de vaccinare, se vor efectua teste la sosire și se va intra în carantină. Însă Malta relaxează regulile de intrare pentru persoanele nevaccinate, care în curând vor trebui să prezinte doar un test PCR valabil sau o dovadă de recuperare în urma bolii. Testul PCR trebuie să fie efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire, iar certificatul de recuperare nu poate fi mai vechi de 180 de zile.

Călătoriile din țările aflate pe lista roșie sunt posibile numai cu autorizația autorităților de sănătate publică.

Mai multe informații aici.

 

Moldova

Moldova și-a ridicat restricțiile de călătorie la 16 martie, ceea ce înseamnă că nu este necesar niciun certificat COVID, test sau alt document pentru a intra în țară.

Actualizări periodice privind restricțiile de călătorie, care depind de locul se intră în țară sunt disponibile aici.

 

Monaco

Monaco este deschis pentru turiști și urmează sistemul UE pentru intrarea în țară.

Vizitatorii trebuie să prezinte un test PCR negativ cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. În absența unui test negativ, se va aplica o carantină.

Mai multe informații aici.

 

Muntenegru

Pentru a intra în Muntenegru este necesară dovada unui test PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie, dovada recuperării după COVID-19 sau dovada unei vaccinări complete cu un vaccin aprobat de UE.

Persoanele care sosesc în Muntenegru fără niciuna dintre cele de mai sus vor trebui să se izoleze timp de 14 zile.

Mai multe informații aici.

 

Țările de Jos

Țările de Jos, contectate la Certificatul digital COVID al UE, au eliminat restricțiile de intrare pentru toți călătorii începând cu 23 martie.

Măștile nu mai sunt obligatorii în majoritatea spațiilor publice sau în trenuri, dar sunt în continuare necesare în avioane și în aeroporturi.

Mai multe informații aici.

 

Macedonia de Nord

Frontierele sunt deschise în Macedonia de Nord. Barurile, restaurantele și cafenelele sunt, de asemnea, deschise, cu măsuri de distanțare socială și măsuri suplimentare de igienă.

Mai multe informații aici.

 

Norvegia

Norvegia, țară conectată la Certificatul digital COVID al UE, a eliminat toate cerințele de testare obligatorie la frontierele sale.

Toți cei care călătoresc în această țară trebuie totuși să completeze un formular de înregistrare online înainte de sosire.

Măștile sunt obligatorii în spațiile publice pentru toți cei cu vârsta de peste 12 ani.

Mai multe informații aici.

 

Polonia

Polonia este și ea contectată la Certificatul digital COVID al UE, iar din 28 martie a eliminat toate regulile de intrare atât pentru călătorii din UE, cât și pentru cei din afara UE.

În prezent, măștile sunt obligatorii doar în spitale și în unitățile sanitare.

Mai multe informații aici.

 

Portugalia

În Portugalia, țară conectată la Certificatul digital COVID al UE, călătoriile din țările din afara UE/SEE (cu excepția Regatului Unit și a altora) sunt permise numai în scopuri esențiale.

Este obligatoriu să se dovedească statutul complet de vaccinare pentru a intra în restaurante, locuri turistice și locuri de cazare.

Măștile trebuie purtate în public, iar distanțarea socială și măsurile suplimentare de igienă sunt în vigoare în toate spațiile publice.

Măsuri similare au fost adoptate în regiunile arhipelagului Azore și Madeira.

Călătorii care ajung în Madeira nu mai trebuie să prezinte documente COVID-19, deoarece arhipelagul și-a abolit măsurile de intrare.

Mai multe informații aici.

 

România

În România, țară conectată la certificatul digital al UE, toate restricțiile de călătorie impuse din cauza COVID-19 nu se mai aplică începând cu 9 martie. Acest lucru înseamnă că cei care călătoresc în România sunt scutiți de prezentarea unui test înainte de plecare, la sosire sau după sosire, precum și a unei dovezi de vaccinare.

De asemenea, România a eliminat cerința privind formularul de localizare a pasagerilor.

Hotelurile, pensiunile și alte unități de cazare turistică sunt deschise și sunt supuse restricțiilor COVID-19.

Muzeele, siturile culturale și atracțiile turistice sunt deschise, împreună cu restaurantele, cafenelele și cluburile.

Mai multe informații aici.

 

Rusia

Călătoriile în Rusia nu sunt recomandate din cauza lipsei zboruri disponibile pentru întoarcerea în Europa și a încertitudinilor legate de economia rusă. În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o invazie pe scară largă în Ucraina, care este în curs de desfășurare.

Toate persoanele care sosesc în Rusia vor fi supuse unui control al temperaturii și vor trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR făcut cu mai puțin de 48 de ore înainte de sosire. Acest lucru se aplică indiferent de statutul de vaccinare.

Toți pasagerii străini trebuie să completeze un formular de călătorie înainte de sosirea în Rusia.

Cerințele de testare și de carantină variază în funcție de locul de unde provin turiștii, intrarea din unele țări nefiind permisă în prezent.

Barurile, restaurantele și atracțiile turistice sunt acum deschise.

 

San Marino

San Marino este conectat la Certificatul digital COVID al UE. Cei care merg în San Marino prin Italia, trebuie să verifice regulile de călătorie în acest stat.

Restaurantele, barurile, cafenelele și alte facilități de agrement sunt deschise cu măsuri de distanțare socială și cu cerințe privind utilizarea măștilor. Adunările – definite ca fiind grupuri de peste 10 persoane în care nu se poate menține distanța socială – sunt în continuare strict interzise.

 

Serbia

Toate persoanele care sosesc în Serbia trebuie să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de plecare, un certificat de vaccinare sau un certificat de trecere prin boală. În lipsa acestora, turiștii sunt supuși unei carantine de 10 zile.

De asemenea, călătorii care sosesc din țări cu risc ridicat trebuie să se autoizoleze și să facă testele obligatorii în termen de 24 de ore și după 7 zile de la sosire.

Restaurantele, cafenelele și barurile au voie să servească clienții în spațiile exterioare și în interior la capacitate redusă.

Mai multe informații aici.

 

Slovacia

Slovacia este conectată la Certificatul digital COVID al UE.

Călătorilor din Regatul Unit li se permite acum intrarea în țară, cu condiția să fie complet vaccinați.

De asemenea, călătorii vor trebui să își înregistreze sosirea prin intermediul unui formular online.

Mai multe informații aici.

 

Slovenia

Slovenia, conectată la certificatul digital COVID al UE, a renunțat la toate restricțiile interne și la frontieră. Acest lucru înseamnă că nu se va aplica nicio restricție la frontieră și toți pasagerii vor putea intra, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați.

Mai multe informații aici.

 

Spania

În Spania, conectată la Certificatul digital COVID al UE, testele antigen sunt acum acceptate în locul celor PCR pentru călătorii din țările aflate pe lista zonelor de risc – inclusiv Franța și Germania -, în timp ce pentru zonele cu incidență scăzută nu sunt necesare teste.

Călătorii din Regatul Unit trebuie să prezinte dovada că sunt complet vaccinați. Aceasta înseamnă că trebuie să fi primit a doua doză cu cel puțin 14 zile înainte de sosire. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți în cazul în care călătoresc împreună cu un adult. Această regulă se aplică în întreaga Spanie, inclusiv în Insulele Canare și Baleare.

Dacă ultima vaccinare a avut loc cu mai mult de 270 de zile în urmă, turiștii au nevoie de un rapel pentru a intra în țară.

Mai multe informații aici.

 

Suedia

Suedia, conectată la certificatul digital COVID al UE (EUDCC), a renunțat în cele din urmă la toate regulile de intrare pentru călătorii din afara UE începând cu 1 aprilie.

Acest lucru înseamnă că turiștii nu vor mai trebui să prezinte certificate de vaccinare și de testare la intrarea în țară.

Unele recomandări temporare pentru persoanele nevaccinate sunt încă în vigoare, inclusiv evitarea mediilor interioare aglomerate.

Mai multe informații aici.

 

Elveția

În Elveția, țară conectată la Certificatul digital COVID al UE, călătorii vaccinați și recuperați nu mai sunt obligați să efectueze un test PCR înainte de călătorie.

Persoanele vaccinate care sosesc din afara spațiului Schengen vor fi refuzate la intrare, cu excepția cazului în care vin la muncă sau din motive excepționale.

Călătorii nevaccinați vor trebui în continuare să facă un test înainte de a vizita țara, dar nu vor trebui să facă teste după sosire.

Toate persoanele care sosesc în țară trebuie să completeze un formular de intrare.

Mai multe informații aici.

 

Turcia

Majoritatea turiștilor care călătoresc în Turcia cu vârsta de peste 12 ani trebuie să facă dovada unui rezultat negativ la testul PCR în termen de 72 de ore de la sosire, a unui test antigen în termen de 48 de ore sau să fie vaccinați complet.

Toți cei care sosesc vor fi supuși unui control medical pentru depistarea simptomelor de COVID, inclusiv verificarea temperaturii, și li se poate cere să efectueze un test PCR aleatoriu la sosire.

Serviciile publice și de ospitalitate sunt deschise.

Este obligatorie purtarea unei măști în aer liber.

 

Ucraina

Călătoriile în Ucraina nu sunt recomandate în prezent din cauza conflictului în curs de desfășurare.

 

Regatul Unit

Începând cu 18 martie, Regatul Unit a eliminat toate restricțiile de călătorie pentru sosirile din alte țări. Aceasta înseamnă că călătorii nu mai sunt obligați să completeze formularul de localizare a pasagerilor (PLF) sau să prezinte un rezultat negativ la sosirea în Marea Britanie.

Călătorii nevaccinați sunt, de asemenea, scutiți de teste.

Măștile nu mai sunt obligatorii în localurile din Marea Britanie, deși în unele locații și forme de transport în comun s-ar putea să se ceară în continuare purtarea acestora.

Mai multe informații aici.

 

Vatican

Orașul Vatican și-a redeschis porțile pentru turiști în urma relaxării restricțiilor de călătorie impuse de Italia.

Mai multe informații aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine