Merida, 50 de ani de activitate. Povestea fabricii de biciclete

Producătorul de biciclete Merida sărbătorește cea de-a 50-a aniversare. Fabrica a fost înființată de un inginer și s-a transformat într-o afacere de familie.

Povestea fabricii începe cu un afiș amplasat pe ușa atelierului unui magazin de biciclete din SUA, pe care scria: „Nu reparăm biciclete taiwaneze de proastă calitate”.

Aflat în vizită în SUA, inginerul Ike Tseng a văzut afișul și și-a propus să îmbunătățească reputația bicicletelor „Made in Taiwan”.

Inginer cu „o obsesie pentru calitate”, Ike Tseng a înființat o fabrică de biciclete în 1972.

De-a lungul anilor, Merida s-a transformat dintr-o fabrică care își oferea facilitățile și soluțiile de producție altor mărci de biciclete într-o marcă de sine stătătoare.

Merida deține acum una dintre cele mai avansate facilități din lumea producției de biciclete, dar și un centru de cercetare și dezvoltare extrem de calificat și orientat spre viitor în Germania.

Compania a produs până acum o gamă mare de biciclete, unele câștigătoare în World Tour și în Cupa Mondială de Mountain Bike.

Compania are o rețea de distribuție internațională în continuă creștere, care a ajutat Merida să devină un nume bine cunoscut și de încredere în cele 70 de țări în care operează.

„În timp ce Merida a fost unul dintre primii producători de biciclete care au fost cotați la bursa din Taiwan, compania rămâne o afacere de familie, fiul lui Ike Tseng, Michael, fiind cel care controlează afacerea”, arată reprezentanții firmei.

Merida s-a implicat în ultimii ani și în curse.

„Ciclismul montan a dat startul sub forma echipei de mare succes MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM, care a obținut un număr de neegalat de victorii în Cupa Mondială și în Campionatele Internaționale, dar, în ultimii ani, lumea incitantă a curselor World Tour a fost cea care a inspirat fanii MERIDA din întreaga lume. Interesul față de curse a determinat dezvoltări nesfârșite de produse și a contribuit la oferirea unui avantaj câștigător pentru bicicletele cheie”, mai spun reprezentanții Merida.

Aceștia privesc cu mândrie în urmă la ceea ce au realizat în ultimii 50 de ani, dar spun că acesta este doar începutul.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine