Via Transilvanica, inclusă într-una dintre cele mai folosite aplicații mondiale pentru trasee de lungă durată

Via Transilvanica va fi inclusă în FarOut App, una dintre cele mai folosite aplicații la nivel Mondial pentru trasee de lungă durată, au anunțat luni reprezentanții asociației Tășuleasa Social.

Președintele Tășuleasa Social Alin Ușeriu a fost prezent la Denver, la sediul FarOut, unde s-a întâlnit cu o parte din echipa de conducere. A fost semnat un contract de colaborare, prin care Via Transilvanica devine unul dintre traseele de lungă distanță din comunitatea FarOut.

„Nu doar că este un moment extraordinar în poziționarea proiectului Via Transilvanica pe plan internațional, invitând străinii să aibă încredere să meargă pe acest drum și să descopere România, dar înseamnă și o ustensilă în plus pentru oricine vrea să facă acest traseu. Suntem convinși că mulți dintre voi vor găsi această aplicație ca fiind extrem de utilă și ușor de folosit”, au transmis reprezentanții asociației.

FarOut App are o bază de date de peste 100 de trasee din întreaga lume, de la Appalachian Trail sau Pacific Crest Trail, până la drumuri din Europa, din Cehia sau Spania. Aplicația este interactivă, oferă ghiduri bine documentate și hărți care funcționează și offline și atunci când telefonul este pe mod avion.

Reprezentanții asociației Tășuleasa Social au anunțat că vor preda, în următoarea perioadă, toate informațiile necesare către FarOut.

„Noroc că Ghidul Drumețului este atât de complex, încât cei de la FarOut nu trebuie să facă misiuni de documentare extra pentru a adăuga VT în aplicație”, au transmis aceștia.

Reprezentanții asociației au avut în ultimele săptămâni un turneu de lansare în SUA a filmului „Oamenii Drumului: Terra Banatica”.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine