Echipa olimpică a României, dezastru la Sochi. Rezultatele zilei 8

Rezultate deosebit de slabe pentru echipa olimpică a României în cursul zilei de vineri, 14 februarie. Doar doi sportivi români din cei şapte care au intrat ieri în competiţie au obţinut rezultate decente. Eva Tofalvi şi Paul Constantin Pepene au salvat practic onoarea României la JO de la Sochi în cursul zilei de vineri.

Iată rezultatele obţinute de fiecare concurent din echipa olimpică a României la probele organizate ieri în cadrul JO de la Sochi: Ioan Valeriu Achiriloaie a ratat vineri dimineaţă calificarea pentru super-combinata de schi alpin. Acesta a căzut la jumătatea traseului şi nu a reuşit să mai termine cursa. S-a clasat astfel pe ultimul loc, 50 din 50. Alături de el, alţi trei sportivi nu au reuşit să treacă linia de sosire a probei. La proba de schi fond de 15 km clasic, Paul Constantin Pepene a reuşit să obţină un rezultat mai bun. S-a clasat pe locul 62 din 92 de concurenţi, cu timpul 43:39.4. Adică la puţin peste 5 minute în spatele câştigătorului. Ultimii 5 dintre aceştia au căzut şi nu au mai terminat cursa.

Echipa olimpica a Romaniei - Iulian Pitea

Medalia de aur a fost însuşită de elveţianul Dario Cologna. În acelaşi timp, locurile II şi III au fost ocupate de suedezii Johan Olssson şi Daniel Richardsson. Un rezultat modest a fost obţinut de echipa olimpică a României şi la proba de skeleton de ieri. Dorin Velicu s-a clasat abia pe ultimul loc din 27 în prima manşă şi pe locul 25 în manşele 2 şi 3. Eva Tofalvi, senioarea din echipa olimpică a României, a salvat onoarea colegilor săi în competiţiile de vineri. Aceasta a ocupat locul 21 din 84 de concurente la proba de biatlon 15 km individual feminin. A obţinut timpul 47:30.8, cu puţin peste 4 minute în spatele câştigătoarei locului I: Darya Domracheva din Belarus. Locurile II şi II au fost ocupate de sportiva Selina Gaspartin din Elveţia şi Nadezhda Skardino, Belarus.

Nici proba de patinaj artistic individual masculin, în program liber, nu ne-a adus prea multe bucurii. Zoltan Kelemen s-a poziţionat abia pe locul 23 din 24. Cei mai buni sportivi la această probă au fost japonezul Yuzuru Hanyu (medalia de aur), canadianul Patrick Chan (argint), şi Denis Ten din Kazakhstan.

Rezultatelele proaste obţinute de echipa olimpică a României au continuat la proba de skeleton simplu feminin, acolo unde după 4 manşe, Maria Marinela Mazilu s-a clasat vineri pe ultimul loc, la aproape 6 secunde în spatele câştigătoarei medaliei de aur, britanica Elizabeth Yarnold. Locurile II şi III au fost ocupate de către Noelle Pikus-Pace din SUA şi rusoaica Elena Nikitina.

Un caz mai special este cel al lui Sorin Iulian Pîtea. Chiar dacă acesta a încheiat pe ultimul loc sesiunea de calificări pentru proba de sărituri cu schiurile pe trambulina mare (şi nu a mers mai departe în concurs), vorbim despre mezinul din echipa olimpică a României. Are doar 16 ani, este la prima sa Olimpiadă şi, mai mult, este primul român care participă la această probă în ultimii 22 de ani. Iulian Pîtea s-a clasat pe locul 51 din 51 la runda de calificări, în condiţiile în care alţi 10 sportivi erau deja precalificaţi pentru finala probei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *