Freestyle/Vars Snowpark

Abia a început sezonul și deja eram pe pârtiile din Franța. Mai exact la Vars, zona La Forete Blanche, în traducere “Pădurea albă”. Din păcate nu era chiar atât de albă, nu ninsese de câteva săptămâni…nicio grijă însă, tunurile mergeau non stop așa că, pe lângă pădurea destul de neagră, pârtiile earu albe. De altfel eram atâta de entuziasmat, încat nici nu mai conta. Era prima ieșire cu echipa Snow Fest, mai exact Ella Zegrean (snowboard), Les Paul Alex (freeski), Ghituca Avram (freeski) și bine înțeles eu cu scândura. Așadar gașcă aveam, zăpadă aveam, chef din plin aveam…..ce lipsea era doar o noapte bine meritată de somn.

 A doua zi dimineața, eram nerăbdatori să ajungem în renumitul Vars Park. Ne-am grăbit spre snowpark, dar ce am găsit  ne-a speriat puțin la început: erau doar elemente de mare dificultate, țevi lungi, cu înclinație mare, kik-uri și un shutter destul de hardcore. Am fost primul care și-a încercat norocul, adrenalina a venit înca de la primul slide așa că restul trickurilor au venit de la sine.
 
Primele zile au fost cele mai grele, toți am căzut de câteva ori, Ella reușind cele mai spectaculoase căzături. Între timp shaperii și-au făcut treaba și au mai pus de un parc numit GirlyPark, plin cu boxuri roz .  La capitolul dificultate nu era, însa, girly, deloc!
Zilele ce au urmat au însemnat ore de filmări și poze, care au relevat în primul rând  progresul fiecăruia în ceea ce înseamnă stil, trickuri noi ( dar și nelipsitele reușite).
Cred că a fost una dintre cele mai bune experiențe ale mele, mai ales că în ultima zi am avut parte de puțin powder proaspăt de la mama natură,  foarte bine venit după atâta  alunecat pe țevi și dat cu noi de planetă ( vorba lui Les Paul Alex a.k.a Brocoli).
George Moșuțiu
 
]]>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *