Dubla lui Hirscher la Are

Dubla lui Hirscher la Aare
Dubla lui Hirscher la Aare

Duminică, 14 Decembrie 2014, la Are, Suedia, s-a ținut cursa de slalom, băieți, în cadrul Cupei mondiale de schi alpin. Austriacul Marcel Hirscher (25 ani) a obținut cea de-a doua sa victorie săptămâna aceasta cu timpul de 1:40.37, cu doar 0.10 secunde mai rapid decât conaționalul său, Felix Neureuther.

Pe locul trei, rusul Alexander Khoroshilov urcă pentru prima dată în cariera sa pe podiumul Cupei Mondiale. Din echipa numeroasă a suediei (6 participanți la slalom, 14 Dec), Mattias Hargin, Axel Baeck și Calle Lindh au luat locurile patru, cinci, respectiv șase. Câștigând cea de-a 26-a victorie în cupă și 100 de puncte, Marcel Hirscher conduce la general cu 440 de puncte, cu 28 mai multe decât Kjetil Jansrud. “Sunt foarte fericit“, a spus Hirscher. “Azi am fost, desigur, puțin norocs, deoarece sunt doar cu 0.10 sec în fața lui Felix și nici Alexander nu e prea departe. În ansamblu a fost un super weekend“.

Felix Neureuther a arătat că e într-o formă foarte bună, având în vedere faptul că a fost accidentat, nu de mult, la spate. “Am avut o cursă foarte reușită“, a admis el. “ Sunt foarte aproape de Marcel. Am doar nevoie de puțin mai mult antrenament pentru a fi într-o formă și mai bună. Acesta e obiectivul meu până la anul nou“.

Alexander Khoroshilov și-a depășit recordul personal de la Levi. El este primul rus care urcă pe podium la Cupa Mondială din 1981 încoace. “Am fost foarte fericit pentru rezultatul meu de la Levi (locul 8), dar azi a fost incredibil“, a spus schiorul în vârstă de 30 de ani. “Am fost surprins să văd ce diferență mare e între mine și Matthias Hargin după ce am trecut linia de finish“.

Astfel încheiem o săptămână plină de curse tehnice, cu patru concursuri în trei zile, dacă includem și cursele fetelor. Băieții se îndreaptă spre Val Gardena, iar fetele spre Val d’Isère pentru niște etape de viteză.

Scris de: Adrian Nechita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *