Predeal, poate cele mai cunoscute pârtii din România

Predeal
Predeal

Pârtiile din Predeal sunt probabil cele mai cunoscute de pe Valea Prahovei, deși aparțin de Județul Brașov, nu de Prahova. Domeniul schiabil este situat la baza Clăbucetului și este deservit de un telescaun modern de 4 locuri, 2 instalații de teleski și o instalație baby-ski.

Schi la Predeal

Stațiunea oferă nu mai puțin de 8 pârtii pentru începatori și avansați, însorite și amenajate la cele mai înalte standarde, trei dintre acestea fiind omologate internațional: Clăbucet Plecare, Subteleferic și Clăbucet. Pârtiile au în general dificultate medie și dispun de instalații de produs zapadă artificială și utilaje de amenajat și întretinut suprafața. Există și o pârtie pentru începatori, o instalație de nocturnă așa cum există și o parcare generoasă pentru cei care vin cu mașina. Întregul domeniu se întinde pe o suprafață ce depășește 50 de kilometri pătrați și, în afară de schi alpin și snowboard, aici se mai poate practica schii fond, biatlon și patrulă.

Descriere pârtii:

Clăbucet este o pârtie roșie, cu un grad mediu de dificultate și o lungime de 2100 de metri. Are o diferență de nivel de 390 de metri, o înclinație de 20% și este deservită de o instalatie de telescaun.
– Cocoșul este o pârtie roșie, cu un grad mediu de dificultate și o lungime de 2250 de metri. Are o diferență de nivel de 394 de metri, o înclinație de 18% și este deservită de telescaun.
– Subteleferic este o pârtie neagră, cu un grad ridicat de dificultate și o lungime de 1200 de metri. Are o diferență de nivel de 350 de metri, o înclinație de 31% și este deservită de telescaun
– Clăbucet Sosire este o pârtie albastră, cu un grad scăzut de dificultate și o lungime de 800 de metri. Are o diferență de nivel de 160 de metri, o înclinație de 20%, instalație nocturnă, instalație de produs zapadă artificială și este deservită de teleschi.
– Clăbucet Variantă este o pârtie este o pârtie albastră, cu un grad scăzut de dificultate și o lungime de 790 de metri. Are o diferență de nivel de 160 de metri, o înclinație de 20%, instalație de produs zapadă artificială și este deservită de teleschi.
-Pârtia Clăbucet Școală este o pârtie este o pârtie albastră, cu un grad scăzut de dificultate și o lungime de doar 200 de metri. Are o diferență de nivel de 30 de metri, o înclinație de 15%, instalație nocturnă, instalație de produs zapadă artificială și este deservită de baby-schi.
– Pârâul Rece este o pârtie roșie, cu un grad mediu de dificultate și o lungime de 520 de metri. Are o diferență de nivel de 160 de metri, o înclinație de 21% și este deservită de teleschi.

Program de funcționare a transportului pe cablu:
-Telescaun Predeal: 8.30 – 17.00 (Luni – revizie 8-12)
-Teleschi Predeal: 8.30 – 21.00, Telefon: 0268.456.541
– Teleski Pârâul Rece: 09.00 – 17.00.

Scris de: Bogdan Tischer Libe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *