S-a extins domeniul schiabil de la Cavnic

Nu ne așteptam să dureze atât de mult procedurile de autorizare și obținerea avizelor pentru funcționarea telescaunului. Practic, am fost la limită cu pornirea instalației. După 8 luni de la primii pași, am dat drumul urcărilor pe telescaun, pe pârtiile domeniului SuperSki – Oana Poenar, administrator SuperSki Cavnic

10 decembrie a fost ziua, mai exact. Eu zic că a fost de bun augur. Datorită acestei instalații, schiorii, dar și cei care practică snowboardul pot urca mai ușor.

Pentru noi, a însemnat, în primul rând, o investiție foarte mare, de peste 300.000 de euro. Montarea instalației a fost mai scumpă decât achiziția lui propriu-zisă – Oana Poenar, administrator SuperSki Cavnic.

Mai este un mare avantaj. Odată cu punerea în funcțiune a telescaunului, pârtia a fost lărgită. Există porțiuni noi pe care se face zăpadă, iar lucrările de întreținere se execută mult mai ușor.

Avem zăpadă și pe pârtia albastră care este o variantă de coborâre a porțiunii cu telescaun. Astfel, se evită aglomerarea. Știam că domeniul va fi mai aglomerat, așa că am avut în vedere toate aspectele – Oana Poenar, administrator SuperSki Cavnic.

Până în vârful pârtiei, după mai bine de jumătate, la terminarea traseului telescaunului, mai este o porțiune de roșie, pe o variantă de coborâre și una albastră pe partea stângă, pe care urcarea se face cu telescaunul. Și, tot la capătul telescaunului te așteaptă bauturi reci și calde la Apres-ski.

Sezonul de schi la SuperSki Cavnic va fi mai lung anul acesta.

Zăpada pe pârtie nu a fost o problemă pentru noi nici la 15 grade. Ce ne ridica probleme, anii trecuți era zăpada de pe traseul teleschiului, care acum nu mai funcționează pe prima parte a pârtiei. Când nu reușeam să facem zăpadă pentru această urcare, anii trecuți, turiștii nu puteau urca chiar dacă, pe pârtie se putea schia – Oana Poenar, administrator SuperSki Cavnic.

Tarifele de skipass la SuperSki Cavnic
În ceea ce privește telescaunul, la fiecare urcare se rețin 2 puncte cu telescaunul, față de 1 punct cât reține teleschiul. Tarifele pe oră și pe zile nu s-au schimbat în comparație cu de anul trecut. Acest aspect este notabil având în vedere că ofertele de la SuperSki Cavnic includ schipass pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *