Un weekend cu Winter Tour

Septi cum dansează în timp ce merge să îndrepte un steag, fără să aibă nicio secundă aerul că face treabă, că face ceva impus. E genial! E viață tot, e bucurie, e un om cu care ți-ai dori să mergi oriunde, cu care nu ai cum să nu te simți bine. În viața reală e medic.

Ionuț îl vede și, zâmbind, schimbă ritmul. E bun! Și când mixează, și când vorbește. E MC-ul event-ului și face ce face de nu poți sta jos…. Și el are un job în domeniul medical, dar are și un background de om de radio, care se simte. Rezist tentației de a mă ridica; sunt obosit după câte ture am făcut, profitând de invitația celor de la Winter Tour.

Mă întind leneș pe șezlongul așezat la soare, mai sorb puțin din paharul cu Aperol Spritz pe care mi-l oferise Voicu cu un zâmbet complice și realizez subit că despre asta e vorba: despre bucurie, despre un mod aparte de a face lucrurile.

Între timp, oameni în toată firea freamătă pe bune la startul unei curse de… sprint în pantă. E greu să-ți imaginezi câtă competitivitate, câtă ambiție naște acest concurs  (la fel ca celelalte, de altfel).  “Dom’ profesor! Dom’profesor”, un grup de copii scandează făcând galerie unuia dintre profesorii care-i are-n grijă la Centrul de Pregătire din Parâng al Clubului Sportiv Municipal Petroșani. Omul a simțit presiunea și a dat, realmente,  tot ce a putut. Finish-ul e memorabil….

Același gen de ambiție l-am remarcat și la celelalte concursuri. Și nu e vorba doar de premii, deși acestea sunt suficient de consistente să te facă să pui osul: câștigătorii pleacă acasă cu echipamente de ski oferite de Hervis, cu bilete la Untold Festival 2017, brațări fitness Tom Tom sau cu Smailo Action Cams. Mai pot fi câștigate lecții de schi și snowboard excursii de aventură cu Outdoor4U sau cursuri de scufundări cu Scuba Zone. Iar cel mai norocos dintre participanți și-a rezolvat ieșirea de final de sezon:  o săptămână la ski în Italia, la Madonna di Campiglio.

Dar, de fapt,  e mai mult de atât. În lumea schiorilor și a boarderilor, competitivitatea e o constantă, e acolo permanent. Trebuie doar să aprinzi scânteia! Iar cei de la Winter Tour știu foarte bine să o facă.  Îmi vine in minte felul în care s-a implicat Marius de la Straja cu o zi înainte și a organizat acel concurs de slalom paralel în loc de obișnuitele Ollie Jumps.

Și fiindcă vorbim de Ollie Jumps, remarc îndârjirea cu care Bubu se luptă acum să rămână în concurs, deși el nu poate câștiga nimic, doar e din staff. Degeaba, însă. Băieții aștia sunt prea buni. Ștacheta a fost ridicată la poziția a 9-a, lucru nemaiîntâlnit în acest sezon. A câștigat un tip din Germania, venit în România la niște prieteni din Timișoara. Omul a promis că merge și la Predeal în următorul week-end, să mai câștige un action cam.

Și mai sunt și orgoliile, mai ales cele locale. Lupta de la frânghie de cu o zi înainte, între salvamontiștii și monitorii din Straja a avut accente epice și cred că urmările vor dăinui prin ego-urile rănite și prin ascendentul obținut de câștigători. Până la viitoarea confruntare, de orice natură ar fi ea.

Înapoi la Parâng, la Spritz-Pong,  Ionuț face glume, Lisa și Ana râd și dansează cu mâinile pe sus.Eu  mă bucur de soare și de tot ce mi se întâmplă și risc o concluzie:  ceea ce face atmosfera atât de specială la Winter Tour este distracția lor, bucuria lor de a fi acolo. Dacă cei care fac atmosfera se simt de minune, ceilalți nu au cum să se simtă altfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *