Unde se schiază în weekendul 18-19 ianuarie

sursa: FB / Partia Teleschi Feleacu

În ciuda vremii nefavorabile pentru iubitorii sporturilor de iarnă, administratorii pârtiilor din România au reușit să mențină  stratul de zăpadă sau să producă zăpadă proaspătă. Se schiază în condiții bune sau acceptabile în majoritatea stațiunilor de schi din țară. Meteorologii anunţă vreme rece, cu cer senin sau ușoare înnorări și vânt slab.

Poiana Brașov: Se schiază în condiții excelente pe pârtia Kanzel, unde stratul de zăpadă măsoară 50-60 cm. Și pe celelalte pârtii din zona superioară se schiază în condiții bune: Drumul Roșu, Lupului, Sulinar. Pe pârtiile din zona inferioară, de sub platoul Ruia (Bradul, Drumul Roșu, Lupului, Sulinar, Stadion, Subteleferic și Sub Teleferic Icpat), stratul mediu de zăpadă măsoară 40 cm. În weekend, vremea se anunță rece cu temperaturi minime de – 8 grade grade Celsius, cu cer înnorat sâmbătă și cer senin și soare duminică.

sursa: FB / Gondola Sinaia

Sinaia: La Sinaia se schiază în condiții bune pe pârtiile Laptici 1 și 2, Valea Dorului 1 și 2, Valea Dorului Variantă și Valea Soarelui. Stratul mediu de zăpadă este de aproximativ 40 cm. Este deschisă și pârtia de începători, unde stratul de zăpadă măsoară 20 cm. Gondola Sinaia începe programul cu public la 08:00 și funcționează pana la 17:00. Gondola Carp începe programul cu public la 08:00 și funcționează până la 16:30, iar Telescaunul Soarelui funcționează între 08:10 și 16:00. Skipass-ul pentru o zi costă 145 de lei pentru adulți și 100 de lei pentru copii.

Predeal: Se schiază în condiții bune pe pârtia Clăbucet și în condiții acceptabile pe Clăbucet Sosire, Clăbucet Variană și Clăbucet Școală. Stratul mediu de zăpadă măsoară 25 cm. Este deschisă și pârtia Cocoșul, unde se schiază în condiții dificile. În weekend, la baza pârtiei Clăbucet ajunge Winter Tour, festivalul de weekend cu concursuri și apres-ski party.

Azuga: Este deshisă pârtia Sorica, unde se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm. În ciuda vremii nefavorabile, se schiază în condiții bune și pe Cazacu Începători, Cazacu și Cazacu Variantă.

sursa: FB / Domeniul schiabil Kalinderu

Bușteni: Stratul de zăpadă măsoară 30 cm. Sunt deschise ambele pârtii de pe domeniul schiabil Kalinderu (Kalinderu 1 și 2), precum și fun park-ul. Deși temperaturile au fost la limită, -1.7, -3.2 grade Celsius, echipa de înzăpezire a reușit sa producă zăpadă pentru a menține o pistă bună. Prețul unui skipass de o zi costă 155 lei pentru adulți și 80 lei pentru copii. În timpul săptămânii, se aplică deja reducerile pentru extrasezon: skipass 1 zi adult = 125 lei, skipass 1 zi copil = 65 lei.

Straja: Sunt deschise toate pârtiile în afară de Vârful Straja, Canal și 1 și Canal 2. Se schiază în condiții bune pe pârtia Mutu și Sfântu Gheorghe și în condiții acceptabile pe Constantinescu, Platoul Soarelui, Straja, Lupului 1 și 2, Telegondolă și Începători școală. Stratul mediu de zăpadă măsoară 25-30 cm. Pentru transport, sunt disponibile telegondola și telescaunul. Prețul unei cartele comune costă 120 de lei pe zi și este valabilă între orele 09.00-17.00.

Arena Platoș: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 50 cm. Funpark-ul a fost amenajat pentru competiția Freestyle OPEN 2020 care va avea loc sâmbătă: stage 1 (down-rail și straight-box), stage 2 (kicker flat 8m și kicker flat 3m), stage 3 (donkey-tail rail și straight fat box), stage 4 (straight rail și kicker flat 4m). Duminică, funpark-ul va fi deschis și pentru publicul larg.

sursa: FB / Arena Platos Paltinis

Șureanu: Sunt funcționale 4 din cele 10 pârtii: A_1; A_3; C_4; pârtia-școală. În weekend se anunță vreme rece, cu vânt slab și cer senin.

“În ciuda absenței grave a ninsorilor, care a făcut ca stratul de zăpadă să fie tot mai subțire și mai înghețat pe pârtii, sezonul continuă la Domeniul Schiabil Șureanu. Pentru multă vreme a fost deschisă doar pârtia A_3, însă eforturile imense din ultimele zile au făcut ca alte două pârtii (A_1; C_4) să fie din nou în stare bună. Ele vor fi redeschise în curând, începând cu ziua de sâmbătă, 18 ianuarie. Într-un mod cu totul excepțional, oamenii din zonă – școli de schi, proprietari de pensiuni și cabane, angajați ai pârtiilor, etc. – au pus mâna pe lopată și au muncit, în fiecare dimineață la răsăritul soarelui, pentru ca sezonul să continue. Un lucru este cert: în această iarnă extrem de secetoasă și de atipică, Șureanu a rămas singurul loc din țară unde se poate schia pe zăpadă 100% natural” – Florian Rareș Tileagă, monitor școala de schi “Pași Liberi” Șureanu.

Șuior: Stratul mediu de zăpadă măsoară 30 cm. Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2, de la ora 10.00 până la ora 22.00. De asemenea, este deschis snowpark-ul cu pârtie pentru începători și tubing. Sâmbăta aceasta, de la ora 14.00, se va da startul petrecerilor pe pârtie, cu Winter Party.

sursa: FB / SuperSki Cavnic

Cavnic: Sunt deschiși 3 din cei 6 km de pârtii. Pe Roata 1, stratul de zăpadă este de 40 cm și se schiază în condiții bune. S-a deschis și Roata 2. Pârtia este în condiții excelente, însă este mai dificil traseul de urcare din cauză că acesta trebuie amenajat manual și nu exista posibilitate de înzapezire artificială. Pârtia rămâne deschisă atâta timp cât administratorii reușesc să mențină traseul de urcare practicabil.

Prislop: În weekend se va putea schia pe pârtia Prislop. Telescaunul va funcționa începând cu ora 10.00.

Muntele Mic: Este deschisă pârtia Borlova, dotată cu teleschi, și Nordica. Stratul de zăpadă măsoară 25 cm. Se schiază în weekend și la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, precum și la Văliug. 

sursa: FB / Muntele Mic online

Rânca: Se schiază pe M1, în condiții bune și pe Păpușa-Rânca 1, în condiții acceptabile. Stratul de zăpadă măsoară 30-40 cm.

Mărișel: Tunurile de zăpadă au mers toată săptămâna, iar stratul se zăpadă este tot mai bun. Se schiază pe pârtia roșie deservită de telescaun și pe pârtia albastră, deservită de teleschi.

Buscat: Este deschisă pârtia albastră de 1300 m, unde se schiază în condiții bune, și pârtia de săniuțe. Stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

Feleacu: A fost făcută zăpadă proaspătă. Se va putea schia în weekend pe pârtia mare și pe pârtia de începători, deservite de teleschi. O urcare costă 5 lei.

Arieșeni: Se schiază în condiții acceptabile pe Vârtop 2, iar stratul mediu de zăpadă măsoară aproximativ 25 cm.

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc, iar administratorii fac pregătiri pentru a deschide în weekend și pârtia Veverița.

Pârtia Veverița
sursa: FB / Bucovina, te iubesc

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe trei pârtii: Súgó, Kicsi Mihály și Csillagösvény. Pârtiile, dotate cu teleschi și nocturnă, sunt deschise între orele 10.00-16.00 și 18.00-21.00. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Toplița: Este deschisă pe pârtia Bradul și Magherus, iar stratul de zăpadă măsoară 30 cm. Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00).

Praid: Se schiază pe pârtia Bogdan 2 și drumul de legătură, în condiții bune. Pe pârtia Bogdan 1 sunt condiții acceptabile de schi.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *