Unde se schiază în weekendul 8-9 februarie

sursa: FB / Arena Platos Paltinis

Temperaturile negative mult-așteptate de administratorii domeniilor schiabile din România au sosit în sfârșit. Aceștia au putut să facă suficientă zăpadă artificială pentru condiții foarte bune de schi în weekend, iar în multe zone de munte din țară a nins abundent. Se anunță așadar un weekend excelent pentru cei care vor să se bucure de sporturile de iarnă.

Gerul a venit însă și cu vânt puternic ce a provocat probleme în Bușteni, Azuga și Sinaia. De altfel, gondola din Sinaia este încă închisă, până la degajarea arborilor căzuți și estimarea pagubelor.

sursa: FB / Poiana Brasov / Romania

Poiana Brașov: În weekend vor fi deschise toate pârtiile din Poiana Brașov, mai puțin pârtia Subteleferic care este pregătită pentru competiția sportivă FIS Children Trophy (10-14 februarie). Momentan funcționează instalațiile de zăpadă artificială și se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Drumul Roșu, Lupului și Sulinar din partea superioară a Masivului Postăvarul, și în condiții bune pe Kanzel. Stradul de zăpadă măsoară 50-60 cm în aceste zone. Condiții foarte bune de schi sunt și pe pistele din zona inferioară, unde stratul media de zăpadă este de 40 cm. În weekend se anunță se anunță minime de -10 grade Celsius și cer predominant însorit.

Sinaia: Domeniul schiabil este închis pe perioadă nedeterminată după pagubele provocate de vântul puternic care a depășit 170 km/h la Cota 2000. Instalațiile nu funcționează, iar drumul spre Gondolă a fost blocat din toate părțile de arbori căzuți.

Predeal: Toate instalațiile sunt funcționale. Nocturna de pe pârtia Clăbucet va funcționa în weekend între orele 17.00-21.00. Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile, în afară de pârtia Subteleferic care rămâne închisă. Stratul mediu de zăpadă măsoară 20 cm.

Azuga: Tunurile de zăpadă funcționează la capacitate maxima, ajutate de temperaturile de -11 grade, iar stratul de zăpadă crește de la oră la oră. Administratorii anunță că în weekend se va putea schia pe pârtia Sorica, Cazacu, Cazacu Începători și Variantă.

Bușteni: Mai mulți arbori au fost doborâți de vânt pe linia telescaunului și se lucrează la degajarea zonei. Momentan, administratorii au anunțat că vor da drumul doar la fun park și rollercoaster.

Straja: Se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Sfântu Gheorghe, Platoul Soarelui, Telegondolă, pe Platoul Constantinescu, pe Mutu și pe Începători Școală. Sunt deschise și pârtiișe Straja, Lupului 1 și 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară 25 cm.

Arena Platoș: Sunt deschise toate pârtiile și se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă măsoară 60 cm. Sâmbătă va avea loc competiția pentru copii Kids Race 2020.

Transalpina: Vor fi deschise toate pârtiile, de la ora 09.00, până la ora 17.00. O cartelă pentru o zi petrecută la munte costă 110 lei, iar pentru jumătate de zi (până la ora 14.00), 80 de lei. O urcare cu gondola costă 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii.

sursa: FB / Ski Resort Transalpina

Șureanu: Datorită zăpezii căzute în ultimele zile, stratul de zăpadă a crescut considerabil, astfel că aproape toate pârtiile sunt deschise. Se poate schia pe zăpadă 100% natural pe A1, A3, C2, C3 și pe C4.

Șuior: Stratul mediu de zăpadă măsoară 26 cm. Sunt deschise pârtiile Șuior 1 și Șuior 2, între orele 10:00-22:00. De asemenea, este deschis snowpark-ul cu pârtie pentru începători și tubing.

Cavnic: Datorită noului strat de zăpadă natural depus se schiază în condiții excelente pe Roata 1 și 2. Roata 2 poate fi folosită acum și de snowboarderi. Stratul de zăpadă este de 70 cm. S-a început producerea zăpezii artificiale și pe pârtia neagră Rainer, dar este puțin probabil să fie deschisă în weekend.

Prislop: Se schiază în condiții bune. Telescaunul va funcționa începând cu ora 10.00.

sursa: FB / Muntele Mic online

Muntele Mic: În weekend, vor fi deschise toate pârtiile. Se poate schia în condiții foarte bune. Sâmbătă, schiorii sunt așteptați în Apreski la Afterparty, începând cu ora 21.00. Se schiază și la Semenic, pe pârtiile Goznuța 1 și 2, pe Crucea de Brazi 2, precum și la Văliug. 

Rânca: Se schiază în condiții bune pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm.

Mărișel: A nins considerabil și au fost redeschise toate pârtiile. În weekend, la Mărișel ajunge, pentru prima dată, Wintertour, cel mai mare festival de iarnă din România. Vor avea loc concursuri cu premii, provocări și après-ski party.

sursa: FB / Marisel ski & bike resort

Buscat: Condiții perfecte de schi pe toate pârtiile. Stratul de zăpadă măsoară 40 cm.

Arieșeni: Se schiază în condiții bune pe Vârtop 1 și Vârtop 2. Stratul mediu de zăpadă măsoară 25 cm.

Rarău: Pârtia va fi deschisă din nou, după două zile de ninsori. Stratul de zăpadă măsoară 30 cm. În 7-9 februarie aici are loc prima ediție Bucovina Ski Fest.

Vatra Dornei: Se schiază pe pârtia Parc și Veverița. Stratul mediu de zăpadă măsoară 15-20 cm.

Mădăraș-Harghita: Se schiază în condiții bune pe Mihai Mare și Mihai Mic și în condiții acceptabile pe Șugău și pe pârtia de Începători. Pârtiile, dotate cu teleschi și nocturnă, sunt deschise între orele 10.00-16.00 și 18.00-21.00. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Toplița: Sunt deschise ambele pârtii, Bradul și Magheruș. Pârtiile sunt dotate cu teleschi, iar skipass-ul pentru o zi costă 65 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copiii sub 14 ani (program 10.00-18.00).

Praid: Se schiază în condiții bune pe Bogdan 1 și 2. Stratul de zăpadă măsoară 25-30 cm.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine