Spectacol și competiție acerbă la Cupa Fischer 2020

sursa: FB / Cupa Fischer

Dezso Mátyás a câștigat pentru al treilea an consecutiv Cupa Fischer la schi alpin. Pe locul doi, la mare luptă cu câștigătorul, a terminat Bogdan Sorin Gligor, iar a treia treaptă a podiumului general masculin a fost ocupată de Keresztes Zsolt. În ceea ce privește clasamentul feminin, locul întâi a fost ocupat de Mihaela Dobre, urmată de Timea Süle, iar pe trei a terminat Patricia Mergheș.

sursa: FB / Cupa Fischer

Desfășurată sâmbătă, 22 februarie 2020 în stațiunea Straja, competiția, care a început în jurul orei 10.30 și s-a încheiat după ora 18.00, pe nocturnă, a avut două părți distincte. În prima parte a zilei, schiorii și schioarele au concurat, pe categorii de vârstă, la un slalom uriaș. Primii 32 de sportivi clasați atât la masculin, cât și la feminin, indiferent de categoria de vârstă, s-au calificat pentru partea secundă, un spectaculos slalom paralel, pe sistem eliminatoriu piramidal: locul 1 cu locul 32, locul 2 cu locul 31  și așa mai departe.

sursa: FB / Cupa Fischer

Atrași de nivelul competiției, dar și de valoarea mare a premiilor, 168 de schiori au completat formularul online, au plătit taxa de participare (100 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii) și s-au prezentat sâmbătă dimineața la start.

Câștigătorii în clasamentul absolut masculin, respectiv feminin, au plecat acasă cu o pereche de schiuri Fischer RC4 World Cup SL sau GS, un telefon Huawei P30 Pro, o mie de lei cash, plus un voucher Hervis în valoare de 250 de lei și alte premii surpriză. Schiorul și schioarea clasați pe locul secund au primit câte o cască Bollé Medalist Carbon, un smartwatch Huawei GT2, un voucher Hervis de 200 de lei și premii surpriză, iar cei de pe a treia treaptă a podiumului general au câștigat o pereche de ochelari Bollé Limited Edition, un smartwatch Huawei, un voucher Hervis de 150 de lei, alături de alte premii surpriză. Dar și câștigătorii Slalomului Uriaș din prima parte a competiției, la fiecare categorie de vârstă au primit premii consistente. În total, au fost acordate 48 de premii în valoare cumulată de peste 20 de mii de euro! În plus, toți cei care s-au înscris la start au primit câte un welcome-bag cu tricouri și diverse accesorii pentru schi.

sursa: FB / Cupa Fischer

Mai trebuie remarcată organizarea impecabilă și atmosfera din jurul competiției. Spectatorii s-au bucurat nu doar de evoluțiile concurenților, ci și de momente inedite oferite de organizatori: în pauza dintre cele 2 manșe, în premieră pentru România, pârtia a fost coborâtă de o motocicletă de curse, pilotată de Radu Ene,  concurent în campionatul național și european de motociclism viteză pentru echipa Racing Academy. Pentru a face totul și mai spectaculos,  lui i s-a alăturat Jamie Leibert un parapantist american. De asemenea, seara, înainte de festivitatea de premiere, atmosfera a fost animată de un spectacol de dans cu foc.

Scris de: Andrei Huțanu

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine