Trasee montane închise. Mesajul Salvamont România

sursa: FB / Salvamont Romania

Traseele montane din șapte județe au fost închise în contextul pandemiei de coronavirus. Este vorba de Alba, Arad, Bihor, Gorj, Hunedoara, Mureș și Neamț. Chiar dacă au rămas trasee deschise, reprezentanții Salvamont România îi îndeamnă pe oameni să rămână în case pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a nu încărca sistemul sanitar.

Ultimul anunț a fost făcut de echipa Salvamont Hunedoara. Asta, mai ales în contextul în care, la peste 1.800 de metri altitudine, există risc de avalansă, iar cabanele și refugiile sunt închise.

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Hunedoara declară închise toate traseele montane din județ și suspendarea eliberării oricăror avize de siguranță montană. Salvamontistii hunedoreni asigură permanența în caz de necesitate la cele dou baze județene: Baza Salvamont Râusor și Baza Salvamont Alunii Negrii din Campu lui Neag. Totodată sunt pregătite echipe de intervenție în așteptare pentru orice eventualitate, se arată în anunțul oficial al Salvamont Hunedoara.

Este un avertisment pe care îl adresăm populației. Deciziile de a închide traseele montane se iau la nivel local, iar bazele noastre au echipaje de salvare în continuare, în formulă redusă. Noi recomandăm oamenilor să nu meargă pe munte, pentru a nu încărca și mai mult sistemul medical. Apelul este de altfel făcut de salvatorii montani din toată Europa, a declarat pentru Ski & Outdoor Magazine Sabin Cornoiu, președintele Salvamont România.

De la decretarea stării de urgență în România, numărul intervențiilor la care au fost solicitați salvatorii montani a scăzut de la o medie de 5-10 cazuri pe zi, la 1-2 cazuri pe zi.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *