Pârtiile de schi din Australia, deschise cu măsuri de siguranţă

Perisher, Australia

Sezonul de schi din Australia s-a deschis oficial luni, 22 iunie, după o întârziere de câteva săptămâni din cauza COVID-19, cu măsuri stricte pentru prevenirea răspândirii virusului.

Staţiunile din regiunile alpine din statele New South Wales (NSW) şi Victoria au pornit unele dintre instalaţiile de transport pe cablu, mai multe urmând să fie puse în funcţiune pe parcursul acestei săptămâni. Skipass-urile pentru folosirea acestora trebuie achiziţionate din timp din cauza limitării numărului de utilizatori.

Thredbo, Australia

Reducerea numărului de vizitatori promite un sezon inedit pentru cei suficient de norocoşi să obţină un astfel de abonament, cu toate că aceasta vine cu reglementări stricte în condiţiile temerilor privind un al doilea val de COVID-19.

Lecţiile de schi şi de snowboard în grup au fost interzise, în timp ce cazările şi utilizarea serviciilor conexe se realizează cu respectarea unor măsuri speciale de control şi igienă.

Serviciul Parcurilor Naţionale şi Faunei Sălbatice din NSW a interzis de asemenea săniuşul, snowtubingul şi alte activităţi similare în Parcul Naţional Kosciuszko, cel puţin la începutul sezonului, motivând că acestea nu pot fi efectuate în condiţii de siguranţă.

Perisher, Australia

Vicepremierul din NSW, John Barilaro, a declarat că deşi deschiderea sezonului de schi implică anumite riscuri, beneficiile economice, nu doar pentru operatorii din domeniul acestui sport ci şi pentru afacerile locale, sunt imense. ”Comunităţile din Snowy Mountains şi cele de pe drumurile principale de intrare şi de ieşire depind în mare parte de dolarii din turism şi ştiu că vor avea foarte mult de câştigat de pe urma vizitatorilor din regiune”, a precizat Barilaro adăugând că ”este absolut necesar să ne reamintim că trebuie să fim în siguranţă” în contextul COVID-19.

În timp ce comunităţile noastre regionale sunt pregătite să vă primească cu braţele deschise, mesajul rămâne clar: dacă sunteţi bolnavi, testaţi-vă şi nu călătoriţi”, a subliniat el.

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine