Dublă victorie pentru Petra Vlhova la Levi!

sursa: FB/Petra Vlhova

Dublă victorie pentru Petra Vlhova, într-un singur weekend! Slovaca a câștigat duminică cel de-al doilea slalom organizat la Levi, în Finlanda, în cadrul Cupei Mondiale de schi alpin și merge acasă cu 200 de puncte și, potrivit tradiției, cu doi reni: Pepi și Lujza.

Petra Vlhova a participat anul acesta la cinci slalomuri și le-a câștigat pe toate. Ultima schioare care a reușit această performanță, în afară de Mikaela Shiffrin, a fost Marlies Raich, în sezonul 2011/2012. Practic, Petra s-a clasat pe primul loc în 3 din cele 4 manșe de la Levi. Cea de-a doua cursă a slalomului de duminică a fost câștigată de Katharina Liensberger (Austria) clasată, pentru a doua zi consecutiv, pe locul trei.

sursa: FB/Petra Vlhova

Al doilea loc pe podium a fost ocupat de elvețianca Michelle Gisin, care a obținut astfel cel mai bun rezultat din carieră în cadrul Cupei Mondiale de schi alpin. Ochii au fost ațintiți asupra Mikaelei Shiffrin (SUA), care nu a reușit însă să își revină și a terminat cursa pe poziția a cincea, după Wendy Holdener (Elveția).

Cupa Mondială de schi alpin continuă în Austria, joi și vineri, cu etapa de slalom paralel, feminin și masculin.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *