Petra Vlhova a câștigat primul slalom din acest sezon!

Victorie pentru Petra Vlhova. Slovaca a câștigat etapa de slalom din cadrul Cupei Mondiale de schi alpin de la Levi, la doar 18 sutimi de secundă diferență de Mikaela Shiffrin (SUA), clasată pe locul doi.

Prima victorie la primul slalom din acest sezon se simte uimitor! A fost important pentru mine să încep bine. Chiar dacă în turul doi condițiile nu au fost atât de grozave din cauza zăpezii și a vântului puternic, am dat tot ce am putut… și iată-ne aici! Mulțumim tuturor pentru sprijin!, a spus Petra Vlhova pe pagina oficială de Facebook.

Petra a condus ambele curse cu încredere. Chiar dacă s-a clasat pe locul doi, Mikaela Shiffrin s-a bucurat de rezultat. Ea a revenit în competiții după o pauză de 300 de zile, după ce a ratat sfârșitul sezonului trecut în urma morții subite a tatălui ei, dar și deschiderea noului sezonului de la Sölden, din cauza unei ușoare leziuni la spate.

Pe ultimul loc al podiumului s-a clasat Katharina Liensberger (Austria). Duminică, sportivele vor reveni pe pista de la Levi, Finlanda, pentru cea de-a doua cursă de slalom din acest weekend.

Scris de: Bianca Șomlea

Photo: World Cup Levi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *