Mikaela Shiffrin revine în forță! Victorie emoționantă la Courchevel

Michel Cottin/Agence Zoom, via Getty Images

Moment emoționant pentru Mikaela Shiffrin la etapa de Cupă Mondială din Courchevel, Franța. Dubla campioană olimpică a câștigat luni prima victorie după moartea accidentală a tatălui ei, Jeff, în urmă cu 10 luni. Ea terminat cursa de slalom uriaș cu 0,82 secunde în fața italiencei Federica Brignone. Locul 3 a fost ocupat de reprezentanta Franței, Tessa Worley, aflată la 0,27 secunde în spatele lui Brignone.

A fost o zi destul de incredibilă. Dar sunt puțin tristă. Este pentru mine o victorie dulce-amară, a spus Mikaela Shiffrin, cu ochii în lacrimi, la finalul cursei.

Ultima victorie a renumitei schioare din SUA a fost în 26 ianuarie, la etapa de super-G din cadrul Cupei Mondiale din Bulgaria, cursă la care a participat și tatăl ei. El a decedat în 2 februarie, iar Shiffrin nu a mai concurat restul sezonului trecut.

Sezonul acesta, Mikaela a mai participat la 3 etape de Cupă Mondială, terminând pe locul 2, 4 și 5. Ea a recunoscut că a fost melancolică după fiecare cursă, pentru că după fiecare competiție obișnuia să dezbată cu tatăl ei prestația și performanțele reușite.

Luni, Mikaela Shiffrin a obținut cea de-a 67-a victorie în cadrul Cupei Mondiale de schi alpin. Doar Ingemar Stenmark și Lindsey Vonn au mai multe victorii în palmares: 86, respectiv 82.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *