Se deschid pârtiile din Sinaia!

Toate pârtiile de pe domeniul schiabil Sinaia se deschid vineri! În plus, va fi inaugurat Teleschiul Soarelui și două noi variante de coborâre: Valea Soarelui 2 și 3. A nins în ultimele zile, iar stratul de zăpadă măsoară între 50 și 100 cm aproximativ. Gondola Carp nu funcționează deocamdată, dar indiferent dacă defecțiunile vor fi sau nu remediate, pârtiile se vor deschide la finalul acestei săptămâni.

A nins, iar peisajul este de vis! În urma discuțiilor cu cei de la Domeniul Schiabil și Serviciul Salvamont am decis să deschidem toate pârtiile din golul alpin la sfârșitul acestei săptămâni, vineri. Sperăm ca Gondola Carp, care este momentan inactivă din cauza unor defecțiuni tehnice să fie reparată până atunci. Dacă nu, vom porni oricum cu cele patru instalații: Gondola Sinaia, Telescaunul Soarelui, banda de la Cota 2000 și cea mai nouă instalație de pe munte: Teleschiul din Valea Soarelui care va fi inaungurat vineri. Are 523 de metri lungime, o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iar urcarea durează puțin peste trei minute. Mai mult, avem și două noi pârtii amenajate, deservite de acest teleschi, în plus față de traseele deja știute, a declarat primarul orașului Sinaia, Vlad Oprea pe pagina de Facebook.

Pârtiile vor funcționa cu respectarea noilor reguli COVID-19.

Vor exista și noi măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID. La fel ca în vară, vom limita accesul în gondolă la jumătate din capacitate. Telescaunul va funcționa normal, dar linia de așteptare la îmbarcare va fi diferit semnalizată, astfel încât să putem respecta toate normele de distanțare și siguranță. Iar masca rămâne și ea obligatorie atât pe peroane, la cozi, cât și în instalațiile de transport. E important să rămânem sănătoși pentru a putea schia toată iarna, a mai spus edilul orașului.

Domeniul schiabil Sinaia reunește pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Soarelui, Variantă, Dorului și pârtia de începători de la 2000 deservită de bandă. Gondola Sinaia funcționează după programul normal: 09:00-17:00.

Scris de: Bianca Șomlea

sursa photo: Gondola Sinaia / Winter Sports Instructors Sinaia – Tabere si Cursuri Schi si Snowboard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *