Competiții de schi pentru copii. PRO SKI Cupa Speranțelor 2021

O nouă ediție a PRO SKI Cupa Speranțelor are loc anul acesta. Competiția cu tradiție de peste 50 de ani, este dedicată tinerelor talente ale schiului din România. Primele două etape au avut loc deja la Arena Platoș Păltiniș. Urmează alte trei competiții la Azuga, Bușteni și Pârtiile Mărișel.

Peste 100 de copii din toată țara au participat la competiția Cupa Speranțelor de la Arena Platoș Păltiniș, iar cea mai tânără concurentă care a fost înscrisă are 3 ani. Etapa a constat într-o probă de slalom uriaș în două manșe.

CALENDAR CUPA SPERANȚELOR:

  • PRO SKI CUPA SPERANȚELOR – ETAPA III – Azuga: Pârtia Sorica (14. feb.)
  • PRO SKI CUPA SPERANȚELOR – ETAPA IV – Bușteni: Pârtia Kalinderu (20-21 feb.)
  • CUPA SPANDO – SPERANȚE – ETAPA V – Cluj: Pârtiile Mărișel (6-7 mar.)

Punctele obținute la proba a patra, de la Kalinderu, vor conta pentru Mini Cupa României. Competiție este organizată de Asociația Arbitrilor de Schi Sibiu, care își propune să promoveze în rândul copiilor și tinerilor practicarea schiului alpin. La probe pot participa copii cu vârsta de până la 12 ani.

Cupa Speranțelor a început la Sibiu și are o întreagă istorie care a început în  1960, cu Cupa Speranțelor Sibiene. Asociația a preluat rolul Comisiei județene de schi după 1989 în ce privește organizarea concursurilor de schi alpin. În present, ea continuă tradiția, patronând competiția intitulată „PRO SKI CUPA SPERANŢELOR”. Primul concurs a avut loc in 15 ianuarie 1984, la care au luat parte 30 de fete și 33 de băieți.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *