Ania Caill merge la Campionatele Mondiale. Ministrul Eduard Novak a intervenit în disputa cu federația

arhiva sursa: FB / Ana Monica Caill

Schioarea Ania Caill va participa la Campionatele Mondiale de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021. Cea mai bună schioare a României la ora actuală fusese exclusă inițial din lot de Federația Română de Schi Biatlon. După ce a cerut explicații, în dispută a intervenit Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak. El a avut astăzi o ședință cu reprezentanți ai federației și membri echipei sportivei.

Mă bucur foarte mult să vă pot da o veste bună: Federaţia Română de Schi Biatlon a decis că Ania Caill să fie inclusă în lotul care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Schi! Am reușit să aduc la discuții două părți ale unui fals conflict, după mine. Sportul și sportivii sunt cei care trebuie să conteze, iar principiile corecte trebuie urmate pentru a ne îndrepta în direcția pe care o dorim: una a performanței și excelenței sportive. Îi felicit pe toți cei implicați și le doresc mult succes!, a declarat pe pagina oficială de Facebook ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

Mă bucur că pot să particip la Campionatele Mondiale de la Cortina d’Ampezzo. Era dreptul meu. Mă bucur de asemenea că au apărut oameni care m-au ajutat și care îmi oferă acum o speranță că în sportul românesc se poate face treabă. Mai mult decât nedreptatea de care am avut parte, îmi pierdusem încrederea în sistem. Acum, s-a dovedit că sunt în România oameni care își doresc îmbunătățirea sportului în general. Pot să spun că am scăpat de tot stresul acumulat. Mă concentrez din nou pe Mondiale si deja mă gândesc la antrenamentele pe care trebuie să le fac pentru a fi în cea mai bună formă, a declarat în exclusivitate pentru SKI Magazine Ania Caill.

Foarte mulți oameni din sportul românesc s-au implicat și ne-au ajutat. Ne bucurăm că am soluționat această problemă și că am reușit să o înscriem pe Ania la Campionatele Mondiale. Termenul limită era 18 ianuarie, dar cei de la Cortina D’Ampezzo au făcut o excepție pentru noi, a declarat Ioan Valeriu Achiriloaie, antrenorul și managerul Aniei Caill.

Ania Caill este în acest moment cea mai bună schioare a României, clasată în top 100 mondial la proba de coborâre.

Citește mai multe despre problemele întâmpinate de Ania Caill aici, și scrisoarea deschisă înaintată de Ioan Valeriu Achiriloaie, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *