Managerul Aniei Caill ia atitudine. Scrisoare deschisă către Federația Română de Schi Biatlon

Echipa Anei Caill cere lămuriri Federației Române de Schi Biatlon (FRSB) și a înaintat o scrisoare deschisă în care arată motivele pentru care schioarea ar fi trebuit să fie inclusă în lotul românesc care va participa la Campionatele Mondiale de la Cortina D’Ampezzo (8-21 februarie 2021). Schioarea legitimată la CSM Corona Brașov este, de departe, sportiva cu mai bune rezultate la schi alpin în momentul de față din România, la probele de coborâre și super-G: locul 84, respectiv 142 mondial. Ultima zi de înscrieri a fost luni, 18 ianuarie.

Scrisoarea a fost înaintată de Ioan-Valeriu Achiriloaie, fost schior de top, acum coordonator și manager sportiv al Aniei Caill, cât și al secției de schi alpin din cadrul Clubului Sportiv  Municipal CORONA BRASOV. El răspunde, punctual, la o adresă înaintată de federație Ministerului Tineretului și Sportului (adresa Nr. 78/14.01.2021) și este adresată secretarului general al FRSB, Puiu Gașpar.

În primul rând, subliniez că singură sarcina a forulul condus de dumneavoastră în raport  cu sportivă Ania Caill o reprezintă înscrierile în competiții . Nu dorim finanțare sau orice  alt beneficiu din partea FRSB. Însă, din păcate, având în vedere prevederile regulamentare internaționale, depindem de Federație pentru a putea participa în competiții. În ultimii ani însă, constat că ați demonstrat de nenumărate ori că că singurul dumneavoastră scop la  conducerea FRSB a fost interesul personal, nicidecum dezvoltarea fenomenului sportiv , acționând vădit și cu rea voință împotriva schiului alpin de performanță.

La primul paragraf spuneți în felul următor: “Sportiva Ania Caill nu intră în atenția  noastră pentru a reprezenta România în competițiile majore (Campionat Mondial și/sau  Jocuri Olimpice) întrucât rezultatele înregistrate la competițiile importante la care a  participat în ultimii ani nu se situează pe un trend ascendant”. Cred că ierarhia FIS (ierarhia  mondială la schi alpin) dovedește obiectiv faptul că argumentul dumneavoastră este unul  fals (Link): 

Coborare (DH) Super-G (SG)
Finalul sezonului 2017-18 Locul 225 Locul 422
18.01.2021 Locul 86 Locul 111
Imbunatatire in procentaj +61.8% +73.7%

Sunt la curent cu faptul că “specialiștii Comisiilor Tehnice” au propus ca sportiva Ania Caill să fie în lotul național și că dumneavoastră v-ați opus din momentul propunerii. Va solicit oficial să ne comunicați și nouă pe adresa clubului CSM CORONA BRAȘOV motivul respingerii includerii sportivei în Lotul Național de Schi.

Scrisoare deschisă către Federația Română de Schi Biatlon

Scrisoare-deschisa-18.01.2021

Obiectivele de performanță ale Aniei Caill pentru sezonul 2020-2021 :

  • 1/ Top 15 la oricare proba în Europa Cup;
  • 2/ Top 25 coborâre și top 30 super-G la Campionatele Mondiale;
  • Clasarea în primii 85 sportivi al lumii în proba de coborâre (puncte fis);
  • Clasarea în primii 140 sportivi ai lumii în proba de super-G (puncte fis).

Până la această oră nu am reușit să obținem o reacție din partea Federației Române de Schi Biatlon.

Citește mai multe despre Ania Caill și problemele iscate de participarea la Campionatul Mondial, aici.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine