Gala Muntelui 2021

Gala Muntelui, eveniment care face parte din festivalul de film montan ALPIN FILM FESTIVAL, se va desfășura în acest an fără spectatori și va fi transmis live, online. Alături de ALPIN FILM FESTIVAL și CLUBUL ALPIN ROMÂN, la ediția din acest an s-a alăturat și echipa SKI&OUDTOOR Magazine. Transmisia live va putea fi urmărită pe paginile de Facebook ale celor trei organizatori.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 11:00, pe terasa Castelului Cantacuzino din Bușteni, fără spectatori, dar cu participarea celor nominalizati și cu respectarea regulilor de distanțare și sanitare în vigoare. Gala va fi prezentată de alpinistul Vlad Capușan și salvatorul montan, membru al echipei Ski&Outdoor Magazine, Vasile Cipcigan.

Gala Muntelui oferă în mod simbolic, în fiecare an, un premiu sportivilor care au reușit performanțe deosebite în sporturile montane, o parte importantă fiind dedicate alpinismului, o tradiție care continuă  evenimentul Gala Alpinismului inițiată de regretatul Zsolt Torok.

Se vor premia sportivi cu performanțe în disciplinele de alpinism, mountain bike, schi alpin alergare montană, freeride ski, freeride snowboard.

Pentru al doilea an la rând, se va acorda TROFEUL ZSOLT TOROK, oferit unui alpinist care s-a făcut remarcat cu realizări în 2020.

Gala Muntelui va oferi și câte un premiu special mai multor asociații și cluburi care promovează sportul, cultura și educația montană. În zilele următoare, pe site-ul SKI Magazine, vom anunța câștigătorii.

Este o ediție de tranziție în vremuri dificile și mesajul acestui eveniment este de speranță la vremuri mai bune. Premiile sunt destinate să aducă un gest de respect și recunoștință pentru cei care, în vremuri dificile, au reușit să-și cultive pasiunea și să obțină rezultate notabile în disciplinele practicate, spune Dan Burlac, organizatorul Alpin Film Festival. 

Suntem în tabăra de bază așteptând o fereastră de vreme bună. Așa ne simțim de un an de când pandemia de Covid-19 pare că ne-a pus pe pauză toate planurile, toate aspirațiile, toate ambițiile. Însă unii dintre noi nu au renunțat, s-au adaptat și au avut curajul de a-și duce pasiunile la capăt. S-au antrenat, și-au dus competițiile la bun sfârșit și au obținut rezultate cu care ne mândrim cu toții,  a adăugat Vasile Cipcigan, alpinist și salvator montan, dar și moderator al evenimentului.

DESPRE ALPIN FILM FESTIVAL

ALPIN FILM FESTIVAL este un eveniment cultural internaţional de film, carte și fotografie, care îşi propune să promoveze civilizația montană cu valorile ei patrimoniale, turistice, ecologice, economice, de educaţie şi sportive. Festivalul face parte din IAMF – International Alliance for Mountain Film, prestigioasa asociație mondială ce reunește 27 de evenimente cinematografice din 20 de țări de pe 5 continente.

Mai multe detalii aici, pe pagina de Facebook a evenimentului, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *