GALA MUNTELUI: Alergare montană – Cristina Simion

Cristina Simion, născută în Comănești Bacău, a început relativ târziu competițiile sportive. Abia la 15 ani este remarcată la un concurs de alergare de primul ei antrenor, domnul Gheorghe Ardeleanu.

Cristina, sportivă Clubului Sportiv al Armatei Steaua București este simbolul seriozității. Muncește foarte mult, este determinată și perseverență în antrenamente și rezultatele nu se lasă mult așteptate. În 2010 devine campioană națională la 3000 de metri și vicecampioana națională la 1500m.

Surpriză mare însă apare când se apucă de alergare montană. La Sinaia în prima cursa pentru selecționare în lotul național câștigă detașat. La campionatele europene de alergare montană pentru juniori din 2010 din Bulgaria se clasează pe locul 11 și obține locul 3 pe echipe. Tot în 2010 obține un loc 5 la Campionatele mondiale de alergare montană și devine vicecampioana mondială la echipe. Din echipa mai făcea parte Denisa Dragomir și Adelina Panaet.

În următorii ani se axează pe cursele de asfalt pistă și cros obțînând rezultate foarte bune. Bronz cu echipa în 2016 la Campionatul European de Cros, argint în 2017 la Campionatul european de Cros și tot medalia de argint la 10000m la Londra la Cupa Europeană din 2018.

Nimic nu prevedea ce avea să se întâmple în 2019. Cristina Simion reușește, după un cantonament dificil, după multe emoții în legătură cu selecția în lot după schimparea antrenorului, da, reușește câștigarea Campionatului Mondial de Alergare Montană de la Villa Angostura, Argentina. Devine primul sportiv român campion mondial în alergare montană. La același eveniment obține cu echipa (Denisa Dragomir, Mădălina FloreaAndreea Pîșcu) medalia de bronz.

Atleta anului 2019! Recunoaștere acordată de Federația Română de Atletism.

În 2020 confirmă formă bună în care este și câștigă titlul de Campioană Balcanică la alergare montană.

Multă muncă, mulți kilometrii parcurși în alergare, multre ore și zile petrecute la antrenamente și în cantonamente, ambiția, încăpățânarea au făcut din copilul care lasă păpușile pentru a juca fotbal o superatleta de nivel mondial.

Cristina Simion a fost invitată în emisiunea Outdoor Live, proiect al publicației Ski&Outdoor Magazine așa că, dacă doriți să aflați mai multe despre Cristina, va invit să urmăriți podcastul emisiunii.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *