Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing 2022 va fi aprinsă în octombrie, în cadrul unei ceremonii restrânse din cauza pandemiei

Flacăra olimpică pentru Jocurile de Iarnă de la Beijing 2022 se va aprinde în 18 octombrie în Olympia. Flacăra olimpică va avea o călătorie de o săptămână în Grecia și va fi urmărită doar de oficiali și invitați, din cauza pericolelor reprezentate de Covid-19.

Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), ceremonia va avea loc pe 18 octombrie, iar decizia de reducere a acesteia a fost luată după consultarea dintre autoritățile elene, Comitetul Olimpic Elen și Comitetul de Organizare al JO Beijing 2022.

La aprinderea efectivă a flăcării vor asista puțini invitați, iar spectatorii vor putea să urmărească cea de-a doua parte a ceremoniei, când primul purtător de torță va primi flacăra pe Stadionul Antic de la Olympia.

La eveniment sunt așteptați să participe președintele Greciei, Katerina Sakellaropoulou, și Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic.

Din cauza măsurilor de protecție, s-a anunțat, de asemenea, că flacăra olimpică va fi transportată direct la Atena, unde va rămâne aprinsă pe Acropole, înainte să fie predată Comitetului de Organizare a Jocurilor de la Beijing.

Este pentru a 4-a oară când ștafeta flăcării olimpice își modifică programul pe teritoriul Greciei, anunță COSR.

În 1948, războiul civil a forțat devierea ștafetei către portul Katakolon, iar în 1984, flacăra a fost transportată la Atena și apoi la New York după o dispută între autoritățile elene și Comitetul de Organizare al JO Los Angeles cu privire la comercializarea Ștafetei Torței.

În 2020, deși ceremonia de aprindere a avut loc fără spectatori în Stadionul Antic, a fost planificată o ștafetă completă pe teritoriului Greciei, dar, chiar în a doua zi a traseului, în Sparta, oamenii strânși să îl vadă pe actorul Gerard Butler purtând flacăra, i-au forțat pe organizatorii să solicite anularea Ștafetei pentru restul teritoriului din Grecia ca măsură de precauție.

Ceremonia de predare a flăcării către orașul gazdă a fost scurtată, iar sportivii care urmau să zboare din Tokyo pentru a primi flacăra au rămas în Japonia.

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing urmează să aibă loc în perioada 4-20 februarie 2022, iar Jocurile Paralimpice de iarnă vor avea loc în perioada 4-13 martie 2022.

Scris de: Călin Pop

Foto: olimpic.org

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine